юридичні особи та фізичні особи – підприємці – платники ЄП, звільняються від сплати земельного податку – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
23 Серпня 2023, 11:44
Поділитися:

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п. 14.1.147 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України, плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками плати за землю є, зокрема, платники земельного податку:
– власники земельних ділянок, земельних часток (паїв);

– землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування.

Підпунктом 4 п. 297.1 ст. 297 ПКУ встановлено, що платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема, з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку І-ІІІ груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку ІУ групи.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: [email protected]
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів