Історія створення та основні переваги Ефіріуму

image
25 Травня 2022, 16:40
Поділитися:

Попри на те, що першим криптовалютним проєктом став, запущений понад 10 років тому біткоїн, справжня революція у сфері децентралізованих технологій почала відбуватися лише з 2015 року, коли запустили мережу Ethereum. Саме ця подія стала відправною точкою для багатьох фінтех-проєктів, які залучили хвилю нових користувачів на крипторинок, що бажають купити Ефіріум.

Історія створення та розвиток Ефіріуму

Платформу Ефіріум називають передовою технологією не лише у сфері криптовалют та IT-технологій. Вона була розроблена канадським програмістом російського походження Віталіком Бутеріним. Зародження ідеї розпочалося у 2013 році, але офіційний старт проєкту відбувся 30 липня 2015 року.

Як зізнавався сам автор, він був дуже захоплений технологією блокчейна. Коли стало зрозуміло, що технологія блокчейн може застосовуватися не тільки в криптовалютах, виникла ідея на її основі створити платформу, на якій можуть безпечно взаємодіяти навіть зовсім незнайомі люди, які не довіряють один одному. На той момент було розроблено безліч нішевих блокчейн-проєктів, а нова платформа дозволила б задіяти її у будь-якій сфері. Саме смарт-контракти зробили співпрацю безпечною.

В історії Ефіріуму не обійшлося без «чорних» сторінок. Невдалим видався 2021 рік, коли хакери зламали The Dao (венчурний фонд на базі Ефіру) і викрали 64 мільйони USD. Викрадена була, крипта, але тут наведено її еквівалент у доларах. Щоб якось вийти зі скрутного становища та відшкодувати втрати постраждалим користувачам, валюта розділилася на дві незалежні гілки – Ефіріум (ETH) та Ефіріум Класік (ETC). Поділ поряд із зломом помітно знизив курс монети, на відновлення знадобилося багато часу. Але після всіх цих перипетій вартість валюти почала зростати, причому додають у ціні обидві гілки.

Основні переваги Ефіріуму

Основна особливість валюти у її повній децентралізації та незалежності від впливу навіть найпотужніших організацій, держав. 

Принцип роботи та переваги Ефіріум:

Принцип роботи полягає у побудові окремих осередків, які з’єднуються між собою у справжній ланцюжок. 
У кожному із цих осередків міститься певна інформація, яка є абсолютно законною. Ланцюжок створений на основі smart-контракту, який укладається між учасниками угоди. 
Виходить щось схоже на звичайну фінансову систему, підкріплену юридичними договорами, але у мережі. Це дозволило зробити систему абсолютно незалежною від курсу фіатних грошей та стану справ на фондових валютних ринках.

Не дивлячись на події у світі, криптовалюта зміцнюється. Значна кількість підприємців частину власних грошей зберігає у крипті.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама