Існувала ще за часів мамонтів: на Київщині знайшли рідкісну рослину, – ФОТО

image
11 Липня 2023, 13:57
Поділитися:

У Київській області екологи виявили давню рослину, яка росла на Землі ще 1,8 млн років тому. Вона має назву бруслина карликова.

Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр.

“Днями експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на півдні Київської області, у лісі біля Переяслава, підтвердила наявність популяції рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України-бруслини карликової. Бруслина карликова-релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1, 8 млн. років тому і є сучасником мамонтів”, – йдеться в повідомленні.

Фахівці зазначили, що рослина являє собою низький вічнозелений чагарник. У дольодниковий період бруслина карликова була поширена у всій Євразії. Однак, після відступу льодовика рослину почали “душити” більш пристосовані види.

На Київщині виявили рідкусну рослинуНа Київщині виявили рідкусну рослинуНа Київщині виявили рідкусну рослинуНа Київщині виявили рідкусну рослину

В Україні є всього 30 місць, де росте рідкісна бруслина. Вважалося, що на Київщині її немає, та екологи виявили 40 рідкісних рослинок у дубовому лісі під Переяславом. Окрім того в лісі виявили й інші види, які занесені в Червону книгу, а саме: лілія лісова, та дикі орхідеї- коручка і любка.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua