Ірпінський досвід боротьби з епідемією поширюють на всю Україну

image
11 Січня 2021, 18:59
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Міністерство охорони здоров’я пропонує закладам первинної медицини по всій країні переймати досвід ірпінських медиків зі створення спеціалізованої протиепідемічної амбулаторії. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці керівник Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

Він нагадав, що протиепідемічна амбулаторія з’явилася як альтернатива мобільним бригадам, створення яких у 2020 році ініціювало Мінздоров’я.

«Відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій, у 1-му кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19. Їх, до речі, у нас і не було, адже ми відразу вважали це рішення недолугим, а функціонування однієї бригади на 100 тис. населення – неефективним. Тому і створили свою протиепідемічну амбулаторію. Що наразі МОЗ визнало і пропонує всім іншим центрам (первинної медико-санітарної допомоги) України», – зазначив Андрій Левківський.

Нагадаємо, раніше, підбиваючи підсумки минулого року, Левківський заявив, що Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги «за показниками роботи впевнено може вважатись одним із найкращих у Київській області».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV