Ірпінських школярів почали навчати, як не стати жертвами маніпуляцій

image
15 Жовтня 2021, 15:53
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В освітніх закладах Ірпінської громади запроваджуються спеціальні заняття, на яких дітей навчатимуть, як не стати жертвами різноманітних маніпуляцій. Такі уроки передбачені муніципальною програмою сімейної безпеки та інклюзії «Свідома громада». Перший із них пройшов в Ірпінському академічному ліцеї. Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці авторка програми, депутатка Ірпінської міськради та радниця мера міста Віолетта Дворнікова.

«Життя у сучасному світі сповнене психологічних ризиків. Щодня ми піддаємося впливу інтернету, телебачення, реклами на вулицях. На нас впливають вдома і на роботі, в магазині і громадському транспорті. Не кожен дорослий здатен розпізнати, де і коли ним маніпулюють, а що вже говорити про наших діток. Тому з кожним роком зростає кількість дітей, які стають жертвами маніпуляцій в соцмережах, вдома, у школі та на вулиці. Щоб уберегти молоде покоління від такої небезпеки, програмою “Свідома громада” передбачено запровадження у школах Ірпінської громади спеціальних занять про те, як не стати жертвою маніпуляції. Перший такий урок відбувся в Ірпінському академічному ліцеї. Разом з адвокатом, юристом, медіатором Анною Осадчою та директором ліцею Світланою Березинець аналізували з ліцеїстами конкретні реальні ситуації зі шкільного життя», – розповіла депутатка.

Вона відзначила, що «обговорення було активним, діти з розумінням ставляться до проблеми і тепер точно знають, як протидіяти маніпуляціям».

Нагадаємо, в рамках реалізації програми «Свідома громада» в Ірпені відбуваються заходи, спрямовані на соціалізацію дітей із інвалідністю. Зокрема, 13 жовтня було проведене спільне тренування особливих дітей і вихованців футбольного клубу «Lions». Раніше в ірпінському ресторані «Resto Presto» для дітей із інвалідністю провели майстер-клас із приготування піци.  

Також за програмою «Свідома громада» надається допомога людям, які страждають від домашнього насильства. Зокрема, вже діє спеціальна бригада соціально-психологічної допомоги. Експерти програми почали працювати з жінками, які перебувають у притулку для жертв домашнього насильства. Планується створення гарячої лінії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV