Ірпінські та бучанські заклади освіти увійшли до ТОП-100 шкіл Київщини — ITV

Ірпінські та бучанські заклади освіти увійшли до ТОП-100 шкіл Київщини — ITV
9 Вересня 2023, 09:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Заклади загальної середньої освіти Ірпеня та Приірпіння потрапили до ТОП-100 шкіл Київщини. Рейтинг складав інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» за підсумками національного мультимедійного тесту 2023.

Найкращий результат серед шкіл Приірпіння має Бучанський ліцей №9. Він увійшов у 10 найкращих закладів, посівши 8 місце.

Серед ірпінських закладів середньої загальної освіти найвище у рейтингу Ірпінський гуманітарний ліцей «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої. Він зайняв 39 місце.

Також у ТОП-100 опинилися ще шість закладів освіти Ірпеня та Приірпіння:

  • 24 місце: Бучанський ліцей №5;
  • 47 місце: ІЛІТ;
  • 79 місце: Ірпінський академічний ліцей НУБіП;
  • 85 місце: Ірпінський ліцей №2;
  • 92 місце: Ірпінський ліцей «Астор»;
  • 96 місце: Бучанський ліцей №4.

У загальному рейтингу Бучанський ліцей №3 посів — 141 місце, Ірпінський академічний ліцей «Мрія» — 150 місце, Ірпінський ліцей №3 — 160, Ірпінський ліцей №1 — 328.

Загалом до рейтингу увійшли 372 заклади освіти Київської області.

«Варто також підкреслити, що значний вплив на цьогорічний рейтинг має пороговий бал «склав / не склав», який у 2023 році був встановлений заздалегідь і став для деяких предметів значно нижчим, ніж у попередні роки, що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники, які не подолали пороговий бал з предмета. Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном. Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей. Зважаючи на формат тесту, умови проведення та особливості визначення результатів НМТ, порівнювати рейтинг 2023 року з рейтингами попередніх років не є доцільним», — наголошують на «Освіта.ua».



Джерело: ITV