Ірпінські сапери відтепер «озброєні» SMART-міношукачами від ТОВ «AIDER»

image
5 Вересня 2023, 16:52
Поділитися:

ТОВ «Ейдер» передало у подарунок ірпінським саперам два міношукачі Aider MD власної розробки. Про це йдеться у повідомленні КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради.

Більше року пройшло, а відголоски присутності ворога на нашій землі проявляються у всьому: руїнах будинків, втрачених домівках, а найстрашніше – у прихованих у землі смертоносних предметах: мінах, нерозірваних снарядах тощо.

«Про роботу ірпінських саперів відомо не тільки в межах нашої громади — про неї знають і в області, і по всій Україні. Розуміючи ступінь замінованості регіону і бачачи який об’єм робіт виконують сапери з Ірпеня, український виробник ТОВ «ЕЙДЕР» подарував для ведення протимінної діяльності 2 міношукачі Aider MD власної розробки», — повідомляється на сторінці Муніціпальної варти.  

Треба зазначити, що Aider MD – це інноваційний виріб, перший у світі SMART-міношукач на базі Bluetooth.  Цей мініатюрний пристрій скеровується від смартфону в якості блоку керування. Він виявляє вибухові пристрої, що містять металеві елементи та кольорові метали, графітові стрижні, які використовуються в саморобних вибухових пристроях.

Ірпінські фахівці уже випробували подарунок під час розмінування Забуччя.

Нагадаємо: сапери Мунварти розмінували 1800 м2 у селі Забуччя

Джерело: Містоінформ