Ірпінські «Незламні Серця» передали на фронт соту автівку (відео) – Містоінформ

Ірпінські «Незламні Серця» передали на фронт соту автівку (відео) – Містоінформ
2 Квітня 2024, 11:05
Поділитися:

Сота. Це вже сота автівка військовим на фронт від Ірпінського волонтерського об’єднання «Незламні серця».

Руслан Легкий, голова БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«У нас ювілейний, сотий, автомобіль. Він відправляється на фронт уже завтра в третю штурмову бригаду в перший стрілецький батальйон. Саме в батальйон Короті з позивним «Повстанець». Саме ця людина керувала захистом «Жирафа» в Ірпені. Тобто захистом Ірпеня за сторони Бучі».

Разом із ювілейною на фронт їдуть ще декілька автівок.

Вадим Ільченко, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Автомобіль їде у 241-шу бригаду до хлопців з Ірпеня, які боронили «Жираф».

Ілля Бахвалов, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Автомобіль їде на Лиманський напрямок до Національної Гвардії України, бригади «Буревій».

Загалом разом з цими ірпінські волонтери вже передали на фронт 105 авто. Вдається це завдяки партнерам — нідерландському благодійному фонду «DeLeeuwKyiv». Хоча команда фонду з Нідерландів, усі вони вже довгий час живуть в Україні.

Ось наприклад, Арно Клайбрюк та Гідо фан Інгален живуть в Україні вже більше 20 років. І не виїхали після початку повномасштабного вторгнення, а почали залучати допомогу з Нідерландів. Зізнаються, Україна для них вже стала рідною.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Для нас половина нашого життя пройшла тут. Тому ми як для своєї країни робимо. І можемо це робити завдяки донатам від нідерландського населення».

Познайомились ніделандці та ірпінці у перший тиждень повномасштабної війни. Одні хотіли допомогти та мали ресурси, інші знали кому і як доставити. Тож перша їх спільна допомога заїхала в оточений Ірпінь до людей, які ховалися в ліцеї №2. І з кожним роком співпраця тільки посилюється.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Завдання тільки одне — продовжувати іти до перемоги».

Гідо фан Інгален, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:  

«Потрібна перемога і потім ми відпочинемо».

Разом з автівками до хлопців на фронт їде ще декілька подарунків.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Разом з машинами ми інколи ще щось передаємо. Наприклад, голландський сир поїде до третьої штурмової. Думаю, що їм сподобається смак і трішки підніме настрій».

Андрій Беднарський, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Наші дітки — це те, заради чого наші військові зараз на фронті. Передаємо дитячі малюнки. Деякі військові роблять колекції, вішають у себе на стінах. І таким чином в них піднімається бойовий дух».

Наразі в Україні перебуває близько півсотні автівок з Нідерландів. Усі вони невдовзі поїдуть на фронт, залишається лише відремонтувати та пофарбувати їх.

Руслан Легкий, голова БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Коли машини приїжджають до нас із-закордону, ми їх ремонтуємо, діагностуємо, фарбуємо і далі завозимо на фронт. Одну продіагностували, ремонт близько 40 тисяч грн. Тому дуже потребуємо кошти на ремонти автомобілів. Знову ж звертаються з тим, що можливо у когось є своє СТО або є знижки на автозапчастини».

Здавалося, 50 автівок — велика кількість. Утім волонтери зазначають, що запитів у них набагато більше. Близько сотні. І кількість тільки збільшується.

Андрій Усенко, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Їздимо кожен тиждень на фронт. Хлопці зустрічають нормально. Дуже раді бачить, дуже раді, що ми приїжджаємо, що ми допомагаємо їм, що возимо машини, дрони, що все це працює. Інколи кажуть: «Без вас ми би тут не змогли, не витримали». Без машин наших, тому що машин немає зовсім. Машини у них, як патрони».

Тож поки ці 5 автівок поїхали на фронт, зробіть внесок у поїздку наступних. Задонатити на ремонт автівок Ви можете за посиланнями:

https://send.monobank.ua/jar/9kMfrZEBMT

https://next.privat24.ua/send/bdb3n

Джерело: Містоінформ