Ірпінське НВО «Освіта» отримало нового директора (відео)

image
11 Червня 2021, 16:21
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Одна зі шкіл Ірпеня – навчально-виховне об’єднання «Освіта» – отримала нового керівника. За результатами конкурсу, який відбувся в Ірпені, ним став Олексій Кучинський.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Він – учитель біології, хімії й інформатики, має досвід роботи в кількох закладах освіти Житомирської й Харківської областей. Останнє його місце роботи – заступник голови однієї з райдержадміністрацій Житомирської області, тобто він має досвід управлінської роботи. Нам такі люди теж потрібні».

На посаду директора цього закладу було три претенденти. Кожен із них презентував своє бачення розвитку школи, яке було оцінене спеціальною комісією. Олексій Кучинський отримав найбільше балів і вже готовий приступити до роботи.

Олексій Кучинський, переможець конкурсу на посаду директора НВО «Освіта»:
«Насамперед необхідно зберегти всі ті надбання, весь той досвід, який є в даному колективі. Усі ті хороші результати, які є, треба примножити, щоб цей колектив відчував себе на відповідному рівні й достойно представляв заклад на рівні цілої громади».

Конкурсна комісія обирала керівників для ще трьох ірпінських шкіл, у директорів яких закінчився термін контракту. Це школи №2, №12 та Козинцівська школа. Претендентами були лише теперішні керівники закладів. Вони й надалі продовжать роботу на цих посадах.

Олег Білорус:
«На превеликий жаль, на сьогоднішній день немає великої кількості бажаючих, хто хотів би очолити заклад освіти. Чому? Велика відповідальність, двозмінний режим роботи, велика кількість діточок у класах, не вистачає приміщень і т. ін. З іншого боку, рівень заробітної плати на сьогоднішній день не дозволяє в повні мірі брати на себе таку відповідальність».

Претендентів на посади директорів оцінювала фахова комісія. Серед її членів – кандидати педагогічних наук, із державного управління, кандидати юридичних наук. Були також представники міської влади та депутати.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Я вважаю, що конкурс на сто відсотків був прозорим, бо в нас була постійна відеофіксація, була пряма трансляція. Усі члени комісії абсолютно різні, й окремо кожен із них оцінював того чи іншого кандидата. Я вважаю, що сьогодні Ірпінська міська рада провела відкритий конкурс, і всі повинні бути задоволені».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV