Ірпінська міськрада відзвітується про виділені кошти за програмою «Турбота»

image
23 Березня 2024, 18:30
Поділитися:

Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко звернувся до Ірпінського міського голови Олександра Маркушина з депутатським запитом, у якому просить надати інформацію про отримувачів фінансової допомоги за період з 01 січня 2021 року по 01 березня 2024 року по комплексній програмі «Турбота» з бюджету громади, міської ради, виконкому та структурних підрозділів міської ради. Копію відповідного запиту депутат передав до Інформаційного агентства ITV.

“На території Ірпінської міської територіальної громади діє комплексна програма «Турбота» (далі – Програма). Відповідно до неї особи, які зареєстровані та фактично проживають в Ірпінській міській територіальній громаді та перебувають у скрутному становищі, можуть отримати матеріальну допомогу. За період з 01 січня 2021 року по 01 березня 2024 року по комплексній програмі «Турбота» неодноразово виділялись кошти з міського бюджету Ірпінської міської ради. Однак, у відкритих джерелах відсутня детальна інформація щодо загальної суми виділених коштів спрямованих на реалізацію Програми, отримувачів вказаної допомоги, підстав надання матеріальної допомоги”, — йдеться у депутатському запиті.

Тому Антон Головенко звернувся із запитом про надання у встановлений законом термін інформації, що стосується використання коштів місцевого бюджету Ірпінської міської територіальної громади, а саме деталізовану інформацію про отримувачів допомоги по комплексній програмі «Турбота» за період з 01 січня 2021 року по 01 березня 2024 року з обов’язковим зазначенням всіх даних (прізвище, ім’я та по-батькові кожного отримувача матеріальної (фінансової допомоги); підстав надання матеріальної (фінансової) допомоги по кожному отримувачу цієї допомоги (копію відповідного документу – рішення, наказу, розпорядження, протоколу тощо по кожному отримувачу цієї допомоги); інформацію про загальну суму виділених коштів матеріальної (фінансової) допомоги.

Відповідний запит депутат зареєстрував у міській раді 21 березня. Відповідь на запит Антона Головенка Ірпінська міська рада має надати протягом 5 днів. За інформацією ITV, у міськраді вже розпочали підготовку відповіді на депутатський запит.

2024 03 23 17.14.18

Як повідомляло раніше ITV, Ірпінська міська рада вперше за всі часи своєї роботи систематично не публікує проєкти рішень ради, розпорядження міського голови та рішень виконавчого комітету.

Джерело: Містоінформ