Ірпінська міськрада ухвалила бюджет громади на 2021 рік

image
24 Грудня 2020, 14:18
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінська міська рада затвердила бюджет громади на 2021 рік. Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішній сесії. «За» проголосував 31 депутат із 36 присутніх.

Доходи і видатки бюджету визначені в сумі 722 млн 375 тис. 104 грн.

Перед голосуванням міський голова Олександр Маркушин розповів про основні напрямки, на які передбачено кошти. Зокрема, на будівництво медичного центру по вул. Садовій виділяється 15 млн грн. Як зазначив мер, обласна влада обіцяє співфінансування спорудження цього об’єкту в розмірі 29 млн грн, і ще стільки ж потрібно буде загалом виділити з бюджету громади. «Ми розуміємо, що бюджет області буде розподілятися десь у лютому, а зараз, щоби не зупиняти роботи, ми виділяємо 15 млн грн», – сказав Маркушин.

За його словами, в бюджеті передбачено кошти на завершення будівництва нового корпусу школи №1 зі спортивним залом та станції очищення і знезалізнення питної води, яка забезпечуватиме 75% міста. Міський голова зазначив, що «станція вже на 95% готова» і незабаром проводитимуться пуско-налагоджувальні роботи.  

Також у головному кошторисі громади заклали кошти на проєктування низки об’єктів: дороги між Козинцями й Михайлівкою-Рубежівкою, двох свердловин КП «Ірпіньводоканал», корпусу початкових класів ліцею №3, нового великого дитсадка на 240 місць по вул. Київській (на території нинішнього дошкільного закладу «Віночок»), а також на проєкт утеплення дитсадка в мікрорайоні БКЗ.

Крім того, сьогоднішнім рішенням було забезпечено виплату в новому році зарплат працівникам бюджетної сфери та передбачено кошти для закладів охорони здоров’я, освіти, культури й комунальних підприємств.

При цьому міський голова зауважив, що бюджет розвитку громади розподілятиметься в лютому. 

«Ми домовилися з депутатським корпусом, що з кінця січня або й раніше вони будуть надавати свої пропозиції по округах і загалом по місту, що треба запланувати зробити. Порадимося і в лютому будемо розподіляти бюджет розвитку», – сказав Олександр Маркушин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV