“Ірпіньводоканал” запідозрив мерію Бучі у рейдерстві

image
11 Липня 2022, 17:25
Поділитися:

11 липня 2022 г. 17:11

У КП “Ірпіньводоканал” запідозрили владу сусіднього міста Буча у намаганні захопити комунальне підприємство. Керівник КП каже, що мешканців Бучі та Ворзеля, які обслуговуються в “Ірпіньводоканалі”, змушують переукладати договори з КП “Бучасервіс”.

Про це KВ дізналася із відеозвернення керівника КП “Ірпіньводоканал” Артура Загодіренка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні під час війни в Україні Бучанською міською радою та міським головою міста Бучі, керівництвом КП “Бучасервіс” здійснюється рейдерский захват об’єктів водопостачання та каналізування, які перебувають у власності КП “Ірпіньводоканал”, – розповів Артур Загодіренко.

https://www.youtube.com/watch?v=4yc8m6jUDmY

За його словами, КП “Ірпіньводоканал” розташоване на території міста Буча та селища Ворзель. І наразі керівництво Бучі змушує мешканців укладати договори з “Бучасервіс” не маючи на це відповідних документів та дозволів. Крім того, зауважує очільник КП, не має у бучанського підприємства і відповідних документів на надання послуг з водопостачання та водовідведення.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Міським головою міста Бучі обзвонюються наші працівники КП “Ірпіньводоканалу” з проханням перейти до “Бучасервіс”. КП “Ірпіньводоканал” звертається до Бучанської міської ради, до КП “Бучасервіс” з проханням припинити рейдерське захоплення об’єктів водопостачання та каналізування міста Буча та селища Ворзель. Звертається до мешканців міста Буча та селища Ворзель не вводити себе в оману та не укладати договорів з “Бучасервіс”. Звертається і до правоохоронних органів з проханням звернути увагу на дану ситуацію”, – закликав у зверненні керівник КП.

КВ вже направила запит до прес-служби Бучанської міської ради з приводу цієї ситуації й опублікує позицію громади після одержання офіційної відповіді.

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, скандал довкола водопостачання між Бучею та Ірпенем розгорівся ще на початку року. Так, в лютому Буча та Ворзель вирішили від’єднатись від Ірпінського водоканалу, створивши власну мережу водопостачання.

Вже у березні голова Бучанської громади Анатолій Федорук анонсував, що КП “Бучасервіс” у повному обсязі планує надавати послуги з водопостачання та водовідведення жителям Бучі та Ворзеля. Для цього на лютневій сесії депутати, навіть, прийняли низку рішень щодо передачі земельних ділянок новоствореному КП.

В Ірпені подібні наміри засудили. Основним аргументом там називали те, що такі наміри є незаконними і, таким чином, просто намагаються “спростити” бучанським забудовникам процедуру одержання дозволів. Наголошували і на тому, що автономне водопостачання у Бучі та Ворзелі неможливе, адже не було вирішене питання із стічними водами. Посягала “Бучасервіс” і на свердловину, якою вже користується “Ірпіньводоканал”.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло в Ірпені

Фото: соцмережі

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона