«Ірпіньводоканал» нагадує: каналізація – не смітник (відео)

image
23 Вересня 2020, 12:29
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Щодня аварійні бригади «Ірпіньводоканалу» (Київщина) виїжджають за конкретними адресами, щоб почистити затори в каналізаційних мережах. Працівники кажуть — люди часто використовують каналізацію як смітник.

Петро, слюсар комунального підприємства «Ірпіньводоканал»:
«Таке, що ледь пролазить туди, (кидають). Не встигаєш вилазити й залазити. Люди не цінують праці людської, розумієте?»

Протяжність каналізаційних мереж, що знаходяться на балансі «Ірпіньводоканалу» — майже 200 кілометрів. Їх обслуговують працівники експлуатації каналізаційних мереж 24 години на добу.

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:
«На даний момент наша каналізаційна бригада проводить заміну колектора на прибудинковій території по вул. Тищенка, 10. Це одні з найстаріших будинків. До цього часу тут не проводилась заміна каналізаційних мереж».

До чистки каналізаційної мережі в цьому дворі підійшли комплексно. Спочатку з оглядових колодязів вибрали все сміття, а потім поставили залізобетонні кришки, адже раніше тут лежала лише цегла, яка з роками почала кришитися. Усі колодязі обладнали герметичними люками. Але спочатку каналізаційну систему ретельно промили. Для цього задіяли спеціальну техніку.

Володимир Волощук, начальник каналізаційної дільниці КП «Ірпіньводоканал»:
«І вручну, і машинами чистимо. Ми вже працюємо, як швидка допомога. Не встигаємо приймати заявки».

У сусідньому дворі, на Тищенка, 8, поміняли не лише колодязі, але й проклали нові труби, бо коли  стара каналізація забивалася, нечистоти виливалися в підвал будинку.

Артур Загодіренко:
«Нашим підприємством спільно з УЖКГ “Ірпінь” проведено заміну цих мереж і колодязів, тобто УЖКГ замінив свою частину (до першого каналізаційного колодязя), відповідно, ми далі замінили всю мережу».

Працівники «Ірпіньводоканалу» зауважують: нові труби не врятують від заторів, якщо каналізацію використовувати не за призначенням. А тому наполегливо просять мешканців усі відходи й побутовий непотріб викидати не в унітази, а в смітник.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV