Ірпінь відвідав начальник Генерального штабу оборони Королівства Іспанії (відео)

image
5 Грудня 2022, 12:06
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Росіяни взагалі не поважають і не дотримуються міжнародного права. Такий висновок зробив начальник Генерального штабу оборони Королівства Іспанії  адмірал-генерал Теодор Лопес Кальдерон під час візиту до Ірпеня. Він наживо побачив зруйновані житлові комплекси і був вражений тим, що російська армія нищила не військові, а цивільні об’єкти мирного міста.

Теодор Лопес Кальдерон:
«Я побачив, що для них немає різниці, який об’єкт обстрілювати – чи це критична інфраструктура, чи цивільна, чи військова. Звичайно, ми не можемо повірити в те, що таке може відбуватися і відбувається в серці Європи. Раніше я вважав, що подібні дії могли бути лише багато-багато років тому у старій Європі, але тепер, при такому високому рівні культури, здавалося, це просто неможливо».

Керуючий справами Ірпінської міськради Дмитро Негреша розповів гостю і про евакуацію ірпінців через зруйнований романівський міст, і про 300 мирних мешканців, які загинули від куль окупантів, познайомив із історією героїчної оборони Ірпеня. Розказав також і про те, які випробування проходить місто зараз.

Дмитро Негреша:
«Розповів про ту ситуацію, яка зараз склалася в нас у місті. У звязку з обстрілами критичної інфраструктури України в нас вимикається світло, й ми дуже потребуємо, щоб нам надали або генератори, або якісь додаткові засоби електроживлення».

Зважаючи на почуте й побачене, начальник Генерального штабу оборони Королівства Іспанії Теодор Лопес Кальдерон зазначив, що максимально сприятиме підтримці України.

Теодор Лопес Кальдерон:
«Для мене було дуже важливо приїхати до вас. Дотепер ми знали про все це лише з газет та телебачення. Я перейнявся тим, що відбувалося тут під час російської агресії. Мені дуже важко сприйняти це все. І я буду максимально сприяти майбутній допомозі Україні».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV