Ірпінь відвідала Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич (фото)

image
9 Травня 2022, 15:44
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сьогодні Ірпінь і Бородянку відвідала Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Вона приїхала разом із заступницею Міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою та головою Київської обласної військової адміністрації Олександром Павлюком.

«Від імені Ірпінської громади подякував пані Пейчинович-Бурич за підтримку України та висловив своє сподівання на допомогу Ради Європи у відбудові нашого понівеченого, але нескореного Ірпеня», – написав на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Олександр Маркушин.

«Я вражена безглуздими руйнуваннями, спричиненими російською агресією, але вражена й стійкістю українського народу. Ми в Раді Європи підтримуємо Україну», – зазначила Марія Пейчинович-Бурич.

Нагадаємо, вчора в Ірпені побували Прем’єр-міністр Канади Джастін ТрюдоПрезидентка німецького Бундестагу Бербель БасПрезидент парламенту Норвегії Масуд Гаракхані та всесвітньовідомий ірландський співак і громадський діяч, соліст рок-гурту «U2» Пол Г’юсон (Боно).

Як повідомлялося, після звільнення Ірпеня місто відвідали Генеральний секретар ООН Антоніу ГутеррешГенеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус та ціла низка очільників і представників парламентів та урядів європейських країн, зокрема Швейцарії, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Північної Македонії, Грузії, Молдови.

За словами Олександра Маркушина, візит кожної іноземної делегації – це шанс отримати кошти для відбудови Ірпеня.

Фото: «Укрінформ», твіттер Марії Пейчинович-Бурич та Еміне Джапарової

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV