Ірпінь одночасно відвідали представники більше 20 країн світу (відео)

image
14 Жовтня 2023, 20:10
Поділитися:

Незламний Ірпінь продовжує вражати світ. Щоб дізнатися про його героїчну боротьбу та сьогодення, в місто приїхали представники більше 20 країн світу. Із Аргентини, Італії, Філіппін, Індії та інших. Більшість цих гостей в Україні вперше.

Кавіта Крішнан, активіска руху за права жінок у Індії:

«Це мій перший візит взагалі у Східну Європу. Я знаю, що в Індії не багато говорять про Східну Європу, ми майже не знаємо. Я сподіваюсь, що зможу зробити щось, коли повернусь назад, щоб розповісти про реальність, яка тут відбувається», – зазначила активістка руху за права жінок у Індії Кавіта Крішнан.

Візит в Ірпінь відбувся у межах великої міжнародної конференції. Знайомство з історією протистояння російському агресору розпочали з «дороги життя» — Романівського мосту.

Таміла Ташева, постійна представниця України в Автономній Республіці Крим:

«Зараз для нас дуже важлива підтримка на політичному рівні, на рівні глав цих держав. І я впевнена, що після політичної підтримки через деякий час ми будемо мати можливість і фінансової підтримки. І, звісно, з відбудовою різних наших регіонів, у тому числі Київщини».

Про сьогоднішній день Ірпеня говорили біля відбудованого ліцею № 3. Тут мер Олександр Маркушин розповів, як місто відроджує інфраструктуру.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Наше завдання – відбудувати Ірпінь. З першим завданням — захистити Ірпінь і Україну — ми впоралися саме в Ірпені. А зараз моє і завдання моєї команди – відбудувати місто-герой Ірпінь».

З-поміж усієї делегації виділяється ось цей чоловік у вишитій сорочці, яку придбав у Львові. Це – професор військових досліджень із Лондону Омар Ашур. Він багато знає про війну в Україні, бо тут — частий гість з 2014-го року. Він пише про українських військових, тоталітарний режим путіна та закликає світ не ігнорувати те, що відбувається в Україні на міжнародних платформах.

Омар Ашур, професор військових досліджень, засновник програми критичних безпекових досліджень в Інституті післядипломної освіти у Катарі:

«Я надзвичайно вражений тим, що бачу. Це – дух української стійкості, бойовий дух надії на майбутнє України. Україна — інноваційна та адаптивна не лише у війні, а й інноваційна та адаптивна у побудові свого майбутнього до кращого життя та перемоги. Слава Україні!».

Джерело: Містоінформ