Ірпінь, Гостомель та Коцюбинське починають співпрацю на рівні громад

image
31 Серпня 2023, 09:38
Поділитися:

Три громади Київщини — Ірпінська, Гостомельська та Коцюбинська починають співпрацю. Відповідний меморандум вчора підписали Голова Гостомельської СВА Сергій Смаль, Голова Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш та Ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Про це мер Ірпеня написав на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Ірпінського міського голови, цей меморандум допоможе вирішити болючі питання усіх трьох громад і надасть більше можливостей для розвитку.

«У рамках співробітництва ми посилимо співпрацю по багатьох напрямках. Зокрема, плануємо побудувати спільну структуру громадського транспорту. Щоб наші мешканці швидко, без пересадок могли доїхати з Ірпеня до Гостомеля чи Коцюбинського у комфортних автобусах», — зазначає Олександр Маркушин.

Також голови громад уже готують спільну заявку на участь у міжнародних екологічних проєктах по сортуванню сміття, його переробці та встановленню джерел альтернативної енергії в освітніх закладах.

Співпрацюватимуть три громади й у спорті.

«Будемо залучати усі три громади до спільних спортивних подій, а також працювати над тим, щоб усі громади мали можливість долучитися до велоперегонів чи футбольних чемпіонатів», — зазначає Маркушин.

Джерело: Містоінформ