IPMS UKRAINE (BORYSPIL): шлях до перемоги

image
19 Вересня 2019, 20:03
Поділитися:

Подія, яка відбулася 7 і 8 вересня 2019 року у місті Берлін (Гатов), свідчить про те, що Україна — це країна талановитих людей.

Поговоримо про стендове моделювання, про розвиток та поширення руху митців та майстрів мініатюри. Про тих, хто згуртувався в ефективну команду та гідно представляв Україну на міжнародній арені моделізму. Про тих, хто своїми масштабними копіями та експонатами, на рівні з відомими моделістами світового рівня, виборював перемогу та відстоював честь жовто-блакитного прапора під час проведення заходу IPMS Germany Scale Model Exhibition 2019, який традиційно проводиться у Німеччині на початку осені.

IPMS. International Plastic Modellers Society, Міжнародне Товариство Моделістів з Пластику — це міжнародна організація людей, що мають за хобі збирання масштабних моделей з пластику, поєднує талановитих людей та поширюється у 70-ти країнах світу. Рух започатковано у 1963 році активістами Сполученого Королівства. Організація перетворилася у великомасштабний популярний рух серед дорослої та дитячої аудиторії.

В Україні цю організацію, з наділеними правами національної, представляє IPMS Ukraine (Boryspil) і це не випадковість. Дійсно, місто авіаторів, повітряні ворота країни, Бориспіль став відомим у світі завдяки людям, що створили цю організацію, підтримують її діяльність, розвивають та підтвердили цей високий статус своєю відданістю справі. Організація утримується на власні кошти її членів, що додає певних труднощів її розвитку.

Історія. У 2018 році, починаючи з невеличкого майданчика на Європейській площі, у центрі Борисполя, ми почали проводити невеличкі виставки, презентації, безкоштовні майстер класи для дітей та дорослих, подорожували країною зі своєю клубною експозицією та приймали участь у модельних заходах, які проводились у містах та обласних центрах протягом минулого року.

У травні 2019 го саме IPMS Ukraine (Boryspil) започаткував та провів міжнародну виставку-конкурс KSMB 2019 у Києві, де зібралась експозиція з майже 1000 моделей та експонатів та яку відвідало понад 200 моделістів з восьми країн світу. Це було грандіозне свято. Ми приймали гостей з Канади, Азербайджану, Ізраїлю, Білорусі, Росії, Польщі, Чехії й Німеччини. Ми раділи успіху і сумували, коли свято добігало кінця, адже кожен із нас залишив частинку душі в загальній атмосфері успішного заходу. Ми сподіваємося, що все тільки починається та розвиватиметься як один великий успішний проект, тому що розвиток наш та нащадків є одним із головних завдань, яке слід вирішувати сьогодні.

Плани і результати. Загальними зборами активістів клубу IPMS Ukraine (Boryspil) було вирішено подати заявку на участь команди у конкурсі-виставці IPMS Germany Scale Model Exhibition 2019 та організувати відправлення Національної команди IPMS Ukraine (Boryspil).

IPMS Deutschland задовільнив наш заявку, далі ми почали готуватися до поїздки та змагань. Було продумано усе до дрібничок, передбачення яких потім нам стало у нагоді. Бронювання готелю, командна форма, оформлення презентації для експонатів, авіа квитки, прокладання маршруту, складання графіку руху учасників, загальна організація та наше прибуття на місце реєстрації та місце проведення змагань — це все потребувало ретельної підготовки і, як виявилося, це важка праця як для сталих команд, так і дебютантів. Усю подорож, участь національної команди та перебування на виставці у Німеччині ми здійснили за власні кошти та без сторонньої підтримки, тільки завдяки меті та бажанню презентувати українських моделістів на відомому в світі заході. Із задачею ми справились гідно!

Серед чотирьох десятків команд з Західної та Східної Європи, які брали участь у IPMS Germany Scale Model Exhibition 2019, вперше були українці, команда моделістів. У конкурсній частині виставки було задекларовано вісім основних категорій змагань та три спеціальні:

цивільна авіація;
військова авіація;
цивільна техніка;
броньована техніка;
флот;
бюсти/фігури;
діарами;
космос/фентезі;
100 років німецькому повітроплаванню;
«Модель з коробки»
144 масштаб (спеціальна категорія).

Національна команда України IPMS Ukraine (Boryspil) здобула у важкій боротьбі «у небі, морі та на землі» цієї виставки наступні відзнаки та призи:

Віталій Котик (м. Бориспіль) — срібло (бюсти/фігури);

Максим Калашніков (м. Хмельницький) —  срібло (діарами);

Ростислав Смільняк (м. Полтава) — бронза; золото (БТТ, та БТТ стандарт»);

Андрій Джуран (м. Бориспіль) —  дві спеціальні відзнаки від «MARK I» (за поглибленне детальоване доопрацювання моделі від виробника) та Chilf Oddity (спеціальний приз у номінації «144 as good as 48».

Команда IPMS Ukraine (Boryspil) отримала Диплом за чудову презентацію організації та за стенд, періодичне видання журнал IPMS Deutschland, сувеніри та поліграфічну продукцію.

 Головне, що це був безцінний досвід участі в закордонних змаганнях та святкове відчуття перемоги у колі друзів.
Дякуємо усім, хто допомагав у експедиції, тим, хто передав моделі на стіл клубу, нашим дружинам за активну роботу на виставці, батькам нашого юніора за витримку та розуміння. Юрію Братусю за фотопрезентацію, яка стала родзинкою експозиції.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама