Інвестиційний бум на Бориспільщині

image
7 Червня 2019, 09:46
Поділитися:

У Бориспіль заходить нова мережа ресторанів швидкого харчування, що належить фінській компанії. Генеральним підрядником на даному етапі є проектно-будівельна компанія PRO100, яку очолює генеральний директор Сергій Демченко. Це не єдиний проект PRO100. «Вісті» поспілкувалися із керівником підприємства та дізналися про напрямки, деталі й темпи втілення низки інвестиційних викликів.

Генеральний директор Сергій Демченко, розповідаючи про підприємство, зазначив, що проектно-будівельна компанія PRO100 спеціалізується на роботі з іноземними інвесторами. Вона привела у Бориспіль і Бориспільський район трьох закордонних інвесторів із великими інвестиціями, оскільки це перспективна територія столичної області. Сергій Сергійович наголосив: «Я зустрів підтримку і розуміння Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, який пообіцяв всіляке сприяння. Можу сказати, що тут комфортний інвестиційний клімат».

За словами керівника, PRO100 має великий досвід у реалізації об’єктів, які розташовуються вздовж автомагістралей вищої категорії (державні, міжнародні транспортні шляхи). Цей момент був одним із аргументів на користь співпраці з інвесторами міжнародного рівня. Але далеко не єдиним. Проектно-будівельна компанія надає повний спектр послуг — від пошуку земельної ділянки, проектування (враховуючи усі деталі, вимоги і побажання замовника) та будівництва об’єкту «під ключ». Підприємство розробило власний авторський підхід до пошуку локації, отримання дозвільної документації та будівництва об’єкту в тих місцях, де це потрібно Замовнику.

PRO100 пропонує

Аналіз земельної ділянки під наміри Замовника;

Приведення у відповідність всієї містобудівної документації до намірів забудови земельної ділянки;

Отримання дозвільної документації на проектування;

Збір усіх вихідних даних для проектування;

Проектування згідно технічного завдання Замовника:

— проект підготовчих робіт

— проектування стадії «Проект»

— проектування стадії

«Робочий проект»

Проходження експертизи проекту;

Виконання підготовчих робіт на земельній ділянці перед початком будівництва (демонтаж будівель, видалення зелених насаджень, вирівнювання ділянки);

Отримання дозволу на будівництво об’єкту;

Будівництво об’єкту згідно із затвердженим проектом Замовником;

Авторський та технічний нагляд за будівництвом;

Отримання акту готовності об’єкта до експлуатації;

Реєстрація об’єкта нерухомості  та передача Замовнику.

Підприємство має всю необхідну будівельну техніку. Власними силами виконує повний цикл будівельних робіт. Завдяки цьому є дешевшим на загальному ринку будівництва.

Контакти:

м. Київ, вул. О. Мішуги 2, офіс 400

тел.: +38 (067) 653 18 18, +38 (063) 597 18 18

[email protected]

pro100.kiev.ua

Ліцензія №31-Л від 31 травня 2018 року, видана Державною архітектурно-будівельною інспекцією України 11 червня 2018 року. Реєстраційний запис 2013051388.

Фінський інвестор — новий оператор швидкого харчування на ринку України, який зайшов сюди недавно, а  нині уже працює чотири ресторани цієї мережі. На часі — інвестиції в наш регіон.

П’ятий ресторан мережі будується у Борисполі на вулиці Київський Шлях, поряд із Європейською площею та новою «Форою», навпроти Макдональдс.

Шостим буде введено в експлуатацію заклад, що зводиться у селі Щасливе — це вже інвестиції у розвиток Бориспільського району.

Розповідаючи про ресторани мережі, Сергій Демченко відзначив їхні особливості

Традиційно для закладів швидкого харчування, у них можна посидіти за столиком у приміщенні чи на літній терасі, або забрати їжу з собою.

Новим є те, що створюється окрема інфраструктура для маленьких відвідувачів: ігрові кімнати, кімнати для проведення дитячих Днів народжень, на вулиці встановлюються дитячі майданчики (мало біля яких ресторанів це передбачено). Усе це враховано проектом.

Увага приділяється турботі про довкілля. Інвестори відмовилися від використання пластику та всього, що може продукувати шкідливі відходи. Використовуються сонячні панелі, теплові насоси, інноваційні дороговартісні елементи для енергозбереження та захисту навколишнього середовища. Біля кожного об’єкту будується електрозаправка, яка поповнює потужність від сонця. Це ідеологія інвесторів по всьому світу — не нашкодити довкіллю.

У Бориспіль підприємство прийшло, уже маючи викуплену площу, на якій будуватиметься (ділянку викупили у власників за прийнятну вартість, розселили 4 сім’ї, тим самим поліпшили їхні житлові умови, придбавши нове житло). Ділянка під будівництво дозволяє передбачити достатню кількість місць для паркування, що облаштовуватимуться не за рахунок міста.

Окрім розвитку мережі, у Борисполі розпочинається реалізація масштабного проекту із створення виробничих потужностей для її забезпечення.

На вулиці Завокзальній підприємство викупило велику ділянку землі, де планує збудувати завод виготовлення продукції для всіх ресторанів мережі в Україні. Сьогодні завод на стадії проектування. Аналогів такому виробництву в нашій державі поки немає. Там працюватимуть пекарня, м’ясопереробний, майонезний цех, цехи з виробництва соусів, маринування огірків, — усе для того, щоб забезпечувати свою торгівельну мережу. Якість сировини та продукції контролюватимуть у лабораторії підприємства. Після внутрішнього контролю продукти проходитимуть зовнішній контроль державними лабораторіями, щоб гарантувати споживачам високі стандарти якості.

Обов’язкова умова для власного виробництва — купівля сільськогосподарської продукції безпосередньо в українських виробників — на фермерських господарствах. Завдяки цьому ціна на продукцію буде нижчою, ніж у конкурентів, від чого виграє споживач.

Завод, збудований фінським інвестором, буде українським і для українців: ним керуватимуть і працюватимуть місцеві фахівці, які для роботи на підприємстві на ключових посадах проходитимуть навчання і стажування за кордоном. Не передбачено, щоб виробничими процесами управляли закордонні спеціалісти.

Виробництво будується за Європейськими нормами екології. Підприємство матиме відповідні сертифікати, щоб товари з української сировини могли постачатися на експорт, і конкурувати із продукцією європейських виробників.

Пусковим комплексом першої черги буде м’ясний цех.

Основне підприємство мережі буде зареєстроване у Борисполі, і податки від мережі із усієї України надходитимуть до бюджету Борисполя.

Протягом найближчих 15 років в Україні мережа активно розвиватиметься. І завод, де будуть нові виробничі потужності, має її повністю забезпечити продуктами. На сьогодні у Київській області в реалізації ще 12 ресторанів
мережі.

Коли їх стане понад 30, назріє потреба у логістичному центрі, куди надходитиме усе для ресторанів: пакувальний папір, посуд, продукція, виготовлена на бориспільському заводі, напівфабрикати, які в Україні не виробляються (наприклад, рибні котлети), тощо. На заводі в Борисполі акумулюватиметься і відправлятиметься до ресторанів по всій Україні необхідне для їхнього функціонування.

Для реалізації задуманого потрібно додатково ще майже 2 гектари землі — логістичний центр планується побудувати неподалік від заводу. Земельну ділянку інвестори могли б придбати у Борисполі, але місто обмежене земельними ресурсами, тож імовірно, її доведеться шукати у Бориспільському районі.

Новий інвестиційний проект хочуть реалізувати в Україні за підтримки компанії PRO100 їхні партнери з Данії. Альтернативні джерела електроенергії — величезні вітряки — можуть бути ефективними на території Бориспільщини.

Загальна сума інвестицій, яку партнери з Данії готові вкласти у розвиток української вітроенергетики — понад
100 млн євро.

Встановлення вітряків не потребує великих площ: діаметр опори — 2 метри, висота — 30 метрів. Тож для встановлення одного вітряка достатньо земельної ділянки 2х2 метри, а землю навколо можна обробляти. Але українське законодавство поки не готове до підтримки такого бізнесу, тому нині триває процес адаптації датських проектів до української букви закону. На сьогодні закон вимагає змінювати призначення сільськогосподарських земель під землі на енергетичні потреби. Хоча такої необхідності немає, проект дозволяє отримувати електроенергію без втрати цінності землі (адже у світу промислові генератори ставляться далеко від населених пунктів на сільгоспугіддях для забезпечення їх додатковою електроенергією).

У Бориспільському районі розглядаються території в межах села Дударків. Паралельно ведуться перемовини із власниками земель.

Німецькі інвестори хочуть реалізувати в Україні проект, де популяризуватимуть культуру виготовлення і споживання пива. Сума інвестицій — 12 млн євро. Це не лише додаткові робочі місця та податки, але й імідж Бориспільщини, адже подібних підприємств такого масштабу в Україні немає.

Ідея грандіозна: побудувати пивний завод відомого у світі німецького бренду. Це буде великий арт-об’єкт, де проходитимуть фестивалі для шанувальники хмільного напою. Ідея — створити клуб, де буде і виробництво пива, і ресторан, і дитяча зона (щоб батьки могли спокійно залишити дітей на досвідченого вихователя та стати учасником екскурсії).

Виробництво планується унікальне: завод буде побудований так, що кожен зможе подивитися як вариться пиво через скло — від завантаження складників і до кінцевого продукту із дегустацією.

Для втілення унікального проекту інвесторам підібрали земельну ділянку на Бориспільщині площею майже 4 га, вздовж Бориспільської траси. У місті Бориспіль для такого об’єкта достатньої прощі немає, тому нині питання на стадії прийняття остаточного рішення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама