Інвестиційний атлас надрокористувача

image
13 Березня 2020, 11:58
Поділитися:

image1 

Державна служба геології та надр України прийняла рішення та виставила на аукціон спеціальні дозволи на користування надрами на 12 ділянок загальною початковою вартістю 7 944 767 грн. Уперше серед лотів — ділянки, номіновані надрокористувачами, відповідну інформацію про привабливі ділянки опублікували 27 лютого на сайті публічних закупівель Prozorro.

 Зокрема, виставили ліцензії на геологічне вивчення та видобування із мінеральними, лікувальними, столовими, підземними водами, пісковиками, піском, вапняком, глиною, молібденовими рудами.
   Це перші електронні торги, які ініціюються після низки законодавчих змін та запуску Інвестиційного атласу надрокористувача (http://www.geo.gov.ua/investicijnij-atlas-nadrokoristuvacha/). 

Інвестиційний атлас – це один із елементів загальної урядової політики open door policy (політики відкритих дверей), яка спрямована на залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу нашої держави та лібералізацію доступу до загальної геологічної інформації,
   Про важливість доступу до інформації щодо надрокористування зазначав Міністр Олексій Оржель під час презентації Єдиної екологічної платформи «ECO Platform» – електронної комунікаційної системи взаємодії суспільства та органів виконавчої влади, що здатна оперативно реагувати на запити суспільства щодо використання природних ресурсів., із запуском якої доступ до природних ресурсів реалізовуватиметься виключно через відкриті аукціони
   Єдина екологічна платформа міститиме інформацію за такими чотирма напрямами: надрокористування, лісова, водна та рибна галузі. За кожним із цих напрямів, зокрема, будуть доступні реєстри відповідних природних ресурсів, інструмент для отримання їх у користування, реєстри суб’єктів господарювання в напрямі, дані екологічного моніторингу та інспекції, через платформу можна буде передавати матеріали до правоохоронних органів про незаконне використання природних ресурсів.

Інвестиційний атлас надрокористувачаБородянська селищна рада.

Джерело: Бородянська селищна рада