Інвестування в Біткоїн: огляд переваг та недоліків

image
4 Квітня 2024, 12:17
Поділитися:

Інвестування в цифрові активи, як показує курс Біткоіна до долара – один із варіантів диверсифікації власного інвестиційного портфеля. Криптовалюта при правильному підборі монет дає можливість підвищити дохідність портфелю як на довго-, так і на короткостроковій дистанції.

Чому варто інвестувати в Біткоїн?

Додавання цифрової монети в інвестиційний портфель передбачає наступні переваги:

  • Потенційний високий прибуток.

Bitcoin має високий потенційний прибуток, особливо в порівнянні з традиційними інвестиціями, через свою високу волатильність і можливий ріст ціни в майбутньому.

  • Диверсифікація портфеля.

Купити монету Біткоїн слід для хеджування ризиків інвестиційного портфеля, якщо він передбачає інші позиції (акції, облігації, нерухомість) чи інші активи з нижчою прибутковістю.

  • Ліквідність.

Купити Біткоїн на біржі варто через те, що його можна легко придбати та продати на торгових майданчиках через високий рівень затребуваності, а, відповідно, і ліквідності.

  • Відсутність обмежень.

На представлений цифровий актив не діють політичні чи географічні обмеження. Монета не має єдиного органу керування, управління та регулювання. За рахунок цього ви у будь-який момент зможете купити Біткоін, ціна якого буде продиктована ринком у конкретний період.

Як показує практика, ВТС часто обирають у якості довгострокової інвестиції, оскільки на тривалій дистанції криптовалюта демонструє зростання, у декілька разів перевищуючи свою початкову вартість, а інколи – і відомі історичні максимуми.

Варто ретельно підбирати періоди для придбання цифрового активу, відштовхуючись від стану ринку та розвитку мережу. Слід враховувати такі циклічні події, як халвінг Біткоїну.

Недоліки інвестування в ВТС

Необхідно розуміти, що інвестування в криптовалюту – це ризик за рахунок наступних особливостей цифрових активів:

  • Висока волатильність.

Bitcoin відомий своєю високою волатильністю, що може призвести до значних коливань ціни Bitcoin до долара. У випадку непередбачуваного розвороту вартості інвестор ризикує втратити частину своїх вкладень.

  • Регуляторні ризики.

Криптовалюта ціна якої відображає потенційну можливість отримувати високий дохід, приковує увагу регуляторних органів та урядів різних країн. Це може у майбутньому вплинути на легальність представленого інструменту, а, відповідно, і на ціну одного Біткоїна.

  • Технічні ризики.

Представлений тип ризиків загрожує тим, хто ігнорує або в повній мірі не використовує підходи до гарантування безпеки доступу за збереження власних активів. Варто застосовувати всі доступні методи захисту облікового запису та гаманця.

  • Маніпуляція ринком.

Криптовалютний ринок схильний до маніпуляцій та шахрайства через недостатню регуляцію та високу ліквідність, що і є одним з основних методів заробітку на цифрових активах. На вартість монети може впливати дія «китів» або впливових гравців ринку. Додатково на ціну мають вплив наступні події: Біткоїн халвінг, технічні оновлення, запуск нових протоколів.