Інтимна проблема: Супрун розповіла про поширене захворювання

image
27 Жовтня 2019, 21:00
Поділитися:

Кожна третя жінка хоч раз у житті, але стикалася з такою незручною інтимною проблемою, як «молочниця».  Медичною мовою це захворювання називається кандидоз. Викликаний цей стан дріжджовими грибками роду Candida, в даному випадку Candida albicans. Про те, чому виникає це захворювання та як його лікувати, розповіла колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у мережі Facebook.

Що провокує кандидоз?

Розвиток «молочниці» зазвичай провокує зниження загального чи місцевого імунітету під час вагітності, прийому гормональних контрацептивів, діабету, ВІЛ, хіміотерапії, терапії кортикостероїдами, чи тривалого лікування антибіотиками (упродовж кількох тижнів).

-Але досить часто буває достатньо і пережитого стресу. Тривалий стрес і, як наслідок, виділення кортизолу та адреналіну сприяють розвитку інфекцій, – зазначає Супрун.

Також кандидоз може виникнути від не зручного, тісного одягу, наприклад, джинсів, легінсів чи синтетичної білизни. Тому інколи поєднання джинсів, стрінгів і важкого дня можуть закінчитися протигрибковими засобами і скасуванням побачення.

Як лікувати молочницю?

•  Передусім звернутися до лікаря та лікувати хворобу лише за його/її рекомендаціями, а не за порадами про альтернативні способи лікування в інтернеті.

•  Якщо молочниця сталася вперше, і це точно молочниця, то можна лікуватися безрецептурними препаратами: клотрімазолом чи міконазолом у вигляді свічок чи мазей внутрішньовагінального використання. Така терапія ефективна у 80-90% випадків.

•  Можливе лікування однократним прийомом 150 мг флуконазолу перорально, або кілька прийомів в складніших випадках. Це — рецептурний препарат.

Як запобігти кандидозу?

•  Носіть бавовняну білу білизну. Інші типи носити можна і подекуди навіть треба, але недовго.

•  Якщо ви помітили, що спортивний одяг чи джинси викликають дискомфорт чи збільшені виділення, то спробуйте їх певний час не носити.

•  Намагайтеся управляти стресом. Це означає зміну ставлення до речей, що з вами відбуваються. Можливо, не всі вони варті переживань, виділення кортизолу, адреналіну, зниженню вродженого імунітету, набору ваги, і кандидозу.

•  Не лікуйтеся антибіотиками без призначення, а якщо вам їх призначили, допийте курс повністю, а не покиньте прийом, щойно стало краще.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ