Інтернет від Ілона Маска обслуговуватиме і Калитянську селищну раду – Трибуна

image
13 Травня 2022, 17:21
Поділитися:

Супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX відомого американського підприємця Ілона Маска відтепер буде і в Калитянській селищній раді. Про це повідомляють на сайті Броварської районної військової адміністрації.

Інтернет-мережа, яка працюватиме від космічного супутника, встановлена на території селища Калита і обслуговуватиме Калитянську селищну раду.

Така потужна технологічна інновація стала можливою за спільних зусиль Київської обласної та Броварської районної військових адміністрацій.

Радник начальника КОВА Гліб Малютін спільно з керівником експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри України Андрієм Набоком передали станції супутникового інтернету Starlink начальникам військових адміністрацій Вишгородського, Броварського та Бориспільського районів.

Під час робочої зустрічі фахівці цифрової інновації обговорили з начальником Броварської  РВА Павлом Проскочилом потреби громад нашого району в інформаційному забезпеченні цивільного населення.

За словами секретаря та виконувача обов’язків голови Калитянської селищної ради Сергія Рудницького, ще донедавна в громаді стояла гостра проблема перебійного і неякісного зв’язку. Проте Калитянську селищну раду все ж було внесено в перелік до загальнодержавної програми щодо облаштування сучасним і якісним інтернет-зв’язком.

12 травня 2022 року  Павло Проскочило прибув із фахівцями цифровізації в Калиту, щоб передати новітнє обладнання. Калитянська селищна рада використовуватиме технології від Ілона Маска безкоштовно.

Нагадаємо, що на території Київщини відновлено майже 90% засобів інформаційно-комунікаційної інфраструктури, зокрема, завдяки високопродуктивному супутниковому зв’язку Starlink.

Читайте також

Броварчанин Артем Вишняк – один із тих, хто тримає оборону на Азовсталі
На Броварщині всі комунікації відновлені, тривають роботи з розмінування територій: ситуація в районі станом на 11 травня
У Броварах перейменували 32 вулиці та провулки. Як це було
Зарплату освітянам врегулюють: міський голова Броварів закликав економити бюджетні кошти
Верховна Рада дозволила теробороні виконувати завдання в районах ведення бойових дій
Підприємець із Броварів вимушено відкрив філію фірми на Івано-Франківщині
У Броварах стихійних торговців об’єднають в одному місці

Джерело: Трибуна – Бровари