Інститут невідкладної та відновлювальної хірургії імені В. К. Гусака працюватиме в Ірпені (відео)

image
10 Вересня 2020, 12:49
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Мешканців Ірпеня та Приірпіння консультуватимуть та лікуватимуть фахівці Інституту невідкладної та відновлювальної хірургії ім. В. К. Гусака. І для цього не потрібно буде їхати до Києва. Невдовзі Інститут працюватиме на базі Ірпінської центральної лікарні. Про це керівництво міста і вторинної ланки медицини домовилися з президентом Національної академії медичних наук Віталієм Цимбалюком та директором інституту Олександром Зборовським. Зустріч відбулася в Ірпені.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«До кінця року вони почнуть консультувати на базі нашої поліклініки для дорослого населення. Другим проєктом буде залучення вже дитячих спеціалістів на базі дитячої поліклініки. Третім проєктом — після того, як ми у 2021 році внесемо зміни до нашої ліцензії на медичну практику й добудуємо медичний центр – буде залучення їхніх спеціалістів до роботи на клінічних стаціонарних потужностях нашого закладу».

Гості з Києва побували на будівництві нового медичного центру й оцінили умови та можливості майбутньої співпраці. Раніше Інститут імені В. К. Гусака працював у Донецьку. Після окупації був перенесений до Києва. Своєї клінічної бази там зараз не має. А в Ірпені науковці зможуть займатися повноцінною медичною діяльністю.

Віталій Цимбалюк, президент Національної академії медичних наук України:
«Я дуже приємно здивований тим, як змінилося місто за останній період — наскільки воно виросло, стало сучасним. І як виросла ваша ірпінська медицина. Будівлю і оснащення дає місто і ваше керівництво, а гарних спеціалістів буде давати вам Національна академія медичних наук України».

Андрій Літвинов, в. о. Ірпінського міського голови:
«Ірпінь у першу чергу зацікавлений у тому, щоб підвищити кваліфікацію лікарів, щоб надати медичну послугу більш якісно, користуючись створеною матеріальною базою, та її поширювати; покращувати в рази якість медичної послуги в регіоні».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV