Інститут національної пам’яті попросив експертну комісію переглянути висновки щодо Булгакова

image
12 Квітня 2024, 19:52
Поділитися:

Український Інститут національної пам’яті звернувся до власної експертної комісії з проханням додатково проаналізувати і уточнити висновки, які та уклала наприкінці березня про належність об’єктів, присвячених письменнику Михайлові Булгакову, до символіки російської імперської політики.

УІНП повідомив, що його очільник Антон Дробович зустрівся з очільником експертної комісії д.і.н., професором Віктором Брехуненком і розповів, що співробітники Літературно-меморіального музею Булгакова розкритикували висновки комісії та вказали на певні фактологічні помилки.

УІНП також зазначив, що комісія є незалежним і надає лише свої фахові висновки. Вона не може визначати долю об’єктів культури.

“Висновок експертної комісії щодо Михайла Булгакова не є настановою до закриття Літературно-меморіального музею Булгакова в Києві. Тим паче, що після повномасштабного вторгнення музей спрямував зусилля на свою якісну трансформацію”, – йдеться в повідомленні.

Експертній комісії було доручено “уточнити” свої висновки щодо Булгакова.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua