Інспектори «Муніципальної варти» Ірпеня вдосконалили навички з домедичної допомоги

image
29 Липня 2021, 07:34
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

27 липня на базі ірпінського ліцею №3 відбувся організований «Муніципальної вартою» практичний тренінг «Перша допомога при відсутності дихання та прохідності дихальних шляхів». Про це повідомляють на офіційній сторінці «Муніципальної варти» у Фейсбуці.

Окрім представників Мунварти, активну участь у трегінгу взяли мешканці ірпінської громади, які попередньо зареєструвались та продемонстрували стовідсоткову явку.

Тренінг проводив інструктор з тактичної медицини Української військово-медичної академії, Червоного Хреста України — Володимир Мостовий. Керівнику курсу допомагав Микола Ковальчук — керівник Ірпінської «Муніципальної варти», інструктор з підготовки бійців-рятувальників і інструкторів з першої допомоги, та Олексій Урін — парамедик, старший інструктор тренінг-центру «AidBrothers».

Були розглянуті і практично відпрацьовані заплановані модулі:

  1. Опіки верхніх дихальних шляхів;

2. Переведення в «стабільне бокове положення» (в якому зменшується ризик непрохідності дихальних шляхів через западання язика чи блювання);

3. Допомога людині при нападі епілепсії;

4. Серцево – легенева реанімація (комплексна процедура, спрямована на відновлення життєдіяльності організму та виведення його зі стану клінічної смерті, яка включає штучну вентиляцію легенів (штучне дихання) та компресії грудної клітки (непрямий масаж серця);

5. Проблема прохідності дихальних шляхів. Ревізія і очистка ротової порожнини від сторонніх тіл. Втрата свідомості;

6. Прийом Геймліха (застосовується при закупорюванні верхніх дихальних шляхів стороннім тілом і передбачає різке натискання на черевну стінку під грудиною. Якщо дії неефективні, піддіафрагмальні поштовхи чергуються з нанесенням ударів між лопатками);

7. Потрійний прийом Сафара (універсальний спосіб звільнення дихальних шляхів людини, що знаходиться в несвідомому стані — передбачає відхилення голови назад, виведення вперед нижньої щелепи та розтулення рота);

Особливістю тренінгу стало введення повітровіду назофарингеального (представляє собою гнучку вигнуту полімерну трубку призначену для екстреного відновлення дихання у людини при травмах з ускладненням прохідності дихальних шляхів або ризику втрати свідомомсті. Повітровід з однією сторони має плавний зріз для зручності введення його у ніздрю, а з іншої – розширення у вигляді кільця, яке не дає трубці проникнути всередину).

224742827_1441428132893072_2610976512687818580_n

В Мунварті Ірпеня запевняють, що й надалі будуть безкоштовно проводити подібні заходи. Наступний тренінг відбудеться вже у серпні — на тему критичної кровотечі або ж евакуації і медичного сортування.  

Нагадаємо, восени минулого року в ірпінській «Муніципальній варті» розпочався навчальний цикл підвищення кваліфікації співробітників із надання першої допомоги. Тоді підприємство проанонсувало проведення в зимовий період «відкритих занять, на яких зможуть бути присутніми всі охочі». 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV