Інспектори благоустрою внесли близько 630 приписів щодо несвоєчасного прибирання снігу у столиці

image
22 Листопада 2023, 20:03
Поділитися:

22 листопада 2023 г. 20:02

Після початку опадів інспекція благоустрою посилено контролює очищення вулиць столиці від снігу та ожеледиці. Загалом, за сьогодні, 22 листопада, фахівці зафіксували близько 630 випадків порушень правил благоустрою в частині прибирання снігу.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє КМДА з посиланням на Департаменту територіального контролю міста Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Під час снігопадів наш головний пріоритет – зробити місто безпечним. Інспектори благоустрою від самого ранку контролюють прибирання вулиць у посиленому режимі. Особлива увага приділяється якості прибирання транспортних магістралей, зупинкових комплексів, територій біля навчальних закладів та медичних установ. За день інспекція внесла близько 630 приписів та склала майже 55 протоколів”, – повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

КМДА нагадала, що в разі відмови балансоутримувача прибрати територію від снігу та накрижень, інспектор складає протокол про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП.

“Кожен протокол тягне за собою накладення штрафу: для фізичних осіб – від 340 до 1360 грн, на посадових осіб та підприємців – від 850 до 1700 грн”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що від початку опадів до роботи КМДА задіяла близько 5 000 працівників комунальних служб.

Також наслідки снігопаду долали понад 450 одиниць техніки: 325 одиниць техніки КК “Київавтодор”, 56 одиниць техніки КП УЗН та техніку керуючих компаній районів. Використали більше тисячі тонн посипкового матеріалу.

Читайте: Парки та зелені зони столиці розчищають відснігу понад 800 комунальників (фото)

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона