Іноземці в лавах ЗСУ просять надати їм можливість отримати громадянство України за прискореною процедурою

image
23 Червня 2022, 11:26
Поділитися:

23 червня 2022 г. 10:25

На сайті петицій до президента України з’явилося звернення щодо надання за прискореною процедурою громадянства України іноземцям, які були залучені до захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Іноземці в лавах ЗСУ наголошують, що це є важливим для обміну у разі потрапляння у полон.

Про це KВстало відомо з відповідної петиції на сайті Президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на захист територіальної цілісності та суверенітету України пліч-о-пліч з українськими військовими стали добровольці з інших країн. Законодавством України на даний час не визначено механізм та процедуру надання громадянства таким особам. У разі потрапляння у полон обмін таких іноземних добровольців може відбутися лише із державою, громадянами якої вони є”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Додається, що беручи до уваги, що наразі великий відсоток іноземних добровольців, які залучені до захисту територіальної цілісності та суверенітету України, складають громадяни Республіки Білорусь, то у разі потрапляння їх у полон обмін з Україною буде неможливий.

Крім того, до таких громадян може бути застосоване, згідно з ст. 57, 58 Кримінального кодексу Республіки Білорусь, тимчасове або довічне позбавлення волі або ст. 59 Кримінального кодексу Республіки Білорусь – смертна кара.

“Враховуючи вищенаведене, просимо: внести зміни до Законодавства України щодо надання по прискореній процедурі громадянства України іноземцям, які були залучені до захисту територіальної цілісності та суверенітету України”, – додали у повідомленні.

Проголосувати за петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, за словами Світлани Тихановської, близько 1500 білорусів воюють на боці України проти РФ.

Російський добровольчий підрозділ також воює у складі ЗСУ, це легіон “Свобода Росії”.

Нагадаємо, на сто двадцяту добу війни на Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над містом Сєвєродонецьк, намагається оволодіти панівними висотами в районі Берестового з метою встановлення контролю над трасою Бахмут – Лисичанськ. Він здобув декілька населених пунктів. Є ймовірність підготовки до штурмових дій на на Миколаївському напрямку.

Читайте: Ворог готується до форсування річки Сіверський Донець, в Сєверодонецьку продовжуються бої, – Генштаб

Фото: паблік полку Калиновського

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона