Ініціативі «ЕкоБор» уже рік

image
21 Листопада 2019, 14:57
Поділитися:

Дмитро Прянішніков, Світлана Уварова та Лідія Землянська.

У листопаді виповнюється рік відтоді, як у Борисполі запроваджено сортувальну ініціативу «ЕкоБор». «Вісті» зустрілися з активістами на нещодавно відкритій сортувальній станції, щоб дізнатися про досягнення та плани організації.

Сортувальна станція «ЕкоБор» знаходиться в промисловій зоні на території ПАТ «АТАСС-Бориспіль» — там активісти орендують складське приміщення.

«Кімната невелика, але нам вистачає, — коментує Дмитро Прянішніков, — є ще одне менше складське приміщення. Коли воно заповнюється, замовляємо авто, щоб відсортоване забрали на перероблювальне підприємство».

За його словами, збір сміття за маршрутами, які здійснював «ЕкоБор» автомобілем, буде діяти до кінця листопада, потім містяни зможуть привозити сміття на сортувальну станцію на вул. Момота або викликати авто з «ЕкоБору» за телефоном.

Сортувальна станція користується попитом. Поки розмовляємо з організаторами, до приміщення під’їжджають машини. Бориспільці приходять самі і приводять дітей, які уже навчені сортувати. «Нашою роботою зацікавилися дитячі садочки міста і району, — розповідає Лідія Землянська, — є замовлення на проведення уроків для найменших бориспільців. Деякі садочки готові встановлювати контейнери для роздільного збору сміття».

У планах активістів — збір органіки. Нещодавно вони подали заявку на конкурс екологічних проектів. Якщо виграють — зможуть отримати компостер та організувати прийом органічних відходів. Про купівлю обладнання на виручені кошти поки не йдеться, заробленого вистачає, щоб платити оренду та заправляти авто «ЕкоБору».

За рік проведено:

22 акції «Бориспіль, сортуй!» (збір сміття за маршрутами);
17 лекцій в школах та на підприємствах Борисполя та району;
1 еко-пікнік;
1 благодійна акція «Сміття сортуй — дітям книгу даруй!» (за виручені кошти від продажу вторсировини придбано спеціалізовані альбоми, картки та книги для організації «Наш дім» та бібліотеки).

Приєднуйся. Сортувальна станція «ЕкоБор» працює за адресою: вул. В. Момота, 42/1. Заїзд із боку ПАТ «АТАСС-Бориспіль».

Графік роботи: середа з 18.00 до 20.00 та субота з 13.00 до 14.00.

Станція приймає відсортоване сміття, її працівники надають консультацію щодо сортування.

Приходь на свято! 23 листопада організація святкуватиме річницю роботи в еко-френдлі кафе «Теплий кіт», що у міському парку. Початок о 9.30.

Передбачені: звітна лекція про роботу, настільні гри, майстер-класи з розпису торбинок та міні-ярмарок еко-товарів (мило, торбинки, зубні щітки з бамбуку, чохли для щіток, ручки тощо).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама