Інфраструктура стає пріоритетнішою за локацію під час купівлі житла, – експерт

image
19 Червня 2023, 13:53
Поділитися:

19 червня 2023 г. 13:45

На українському ринку нерухомості змінились критерії вибору житла: хоча й локація досі залишається важливим фактором при виборі квартири, покупці почали більше звертати увагу на навколишню інфраструктуру.

Про це KВ стало відомо з коментаря концептолога групи компаній DIM Альони Піскунової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Наразі найбільша частка покупців нерухомості, які інвестують у квартири, знаходиться у середній віковій категорії – 60% покупців це люди у віці 30-40 років. Клієнти почали надавати більшу перевагу функціональності і наповненості інфраструктури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Інвестори цікавляться безпосередньо проєктом: плануванням публічних просторів, лінійкою нежитлових приміщень і передбачуваних бізнесів, які створять екосистему комерційної інфраструктури, наявністю різноманітних відпочинкових, спортивних, дитячих зон під абсолютно різні запити і потреби, а також соціально-побутовою інфраструктурою, адже від цього безпосередньо залежатиме різноманіття цільових груп, які можуть стати потенційними покупцями в майбутньому”, – пояснила Піскунова.

Також в компанії додають, що в умовах обмеженого попиту саме інфраструктура впливатиме на експозицію інвестиційних квартир, а зацікавленість інвесторів у житлі класу комфорт+ зростає.

Як раніше писала KВ, український ринок нерухомості зазнав серйозного спаду через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Проте, на думку експерта, будівельна галузь залишається системоутворюючою в економіці країни і матиме надзвичайно важливе значення для повоєнної відбудови країни. Незважаючи на складну ситуацію з відновленням зруйнованого житла, попит на створення сучасного, комфортного та безпечного житла в Україні є колосальним.

Читайте: Будівельна галузь була, є і буде системоутворюючою в економіці країни, – Насіковський

Фото: DIM

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона