Інформація про забруднення повітря м. Бровари, опублікована на сайті AirVisual не є достовірною

image
6 Травня 2019, 12:15
Поділитися:

На сайті AirVisual, що належить компанії АіrVisual, наведені дані по забрудненню атмосферного повітря твердими частинками з РМ 2,5 та приведена рейтингова оцінка м. Бровари Київської області під номером 661 з понад 3000+ міст світу. Також наведена рейтингова оцінка для України під номером 49 в рейтингу країн світу з найбільш забрудненим повітрям за 2018 рік. Інформація викликала значний резонанс у громадських колах та призвела до низки звернень громадян та громадських організацій до місцевих органів влади. Про це повідомляє офіційний сайт Броварської міської ради.

У фахівців, пов’язаних з контролем стану атмосферного повітря, які розглядали наведені АіrVisual дані, виникли сумніви стосовно достовірності цих даних та можливості їх використання в подальшій роботі.

Виконавчий комітет Броварської міської ради Київської області звернувся до державних органів, у сферу діяльності яких входить контроль за станом атмосферного повітря, надати роз’яснення стосовно інформації опублікованої на сайті компанії АіrVisual.

Звернення було направлене до Міністерства екології та природних ресурсів України, департаменту екології та природних ресурсів КОДА, Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського ДСНС України.

Виходячи з відповідей наданих офіційними органами державної влади України (скан-копії відповідей додаються), можна зазначити, що жодна з зазначених установ не приймала участі у складанні рейтингу, наведеному на сайті компанії АіrVisual, та не надавала жодної інформації вказаній компанії.

Інформація представлена на сайті компанії АіrVisual стосовно забруднення атмосферного повітря в Україні та місті Бровари отримана з невідомих джерел та не містить ключових параметрів досліджень таких як кількість проведених замірів, проміжок часу коли здійснювались заміри, тип обладнання, інформацію про методи, які застосовувались при проведенні досліджень, точки в яких провадились заміри і т.і., тому не може бути офіційною.

Виконавчий комітет Броварської міської ради Київської області у своїй повсякденній роботі використовує офіційні результати дослідження атмосферного повітря, які надаються Центральною геофізичною обсерваторією ім. Бориса Срезневського ДСНС України та матеріалами Броварськог міжрайонного відділу лабораторних досліджень державної установ «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Інформація про стан забруднення атмосферного повітря у м. Бровар викладається на офіційному сайті Броварської міської ради Київської області/

Також на сайті викладені матеріали по загальному екологічному стан міста Бровари.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed