Ілітівці запрошують мешканців Ірпеня на виставу «Нації вмирають не від інфаркту»

image
6 Червня 2023, 10:15
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сьогодні, 6 червня, в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбудеться прем’єра вистави «Нації вмирають не від інфаркту». В її основу покладена п’єса Миколи Куліша «Мина Мазайло». Подивитися виставу можуть всі охочі.

На сцені виступатимуть учні ІЛІТу, які перевтіляться в головних героїв п’єси. Режисеркою вистави стала акторка театру та кіно, викладачка акторської майстерності «Гра в себе» Софія Садовська.

«На Вас чекають: нове осучаснене бачення відомого сюжету, яскрава гра акторів, позитивний настрій та можливість, зануритись у часи життя наших предків», — зазначають в ліцеї.

Глядачів запрошують подивитись виставу в укритті Ірпінського ліцею інноваційних технологій. Початок о 13:00.

Варто зазначити, в основу п’єси «Мина Мазайло» покладено анекдотичну історію про те, як харківський службовець «Донвугілля» Мина Мазайло вирішив змінити прізвище, у якому вбачав причину своїх життєвих і службових поразок, на престижніше — російське Мазєнін. У сім’ї службовця виникає суперечка з цього приводу. Ставлення різних персонажів до української мови та зміни прізвища й лягло в основу конфлікту, що у творі розгортається у формі дискусій.



Джерело: ITV