ІІІ-й Всеукраїнський конкурс наукових робіт «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни і повоєнного відновлення»

image
28 Серпня 2023, 12:51
Поділитися:

Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України, Уповноважений ВРУ з прав людини, Донецький науковий центр НАН України та МОН України, Офіс аналітики та консультацій з питань сталого розвитку за підтримки Програми розвитку ООН в Україні й Проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні» проводять ІІІ-й Всеукраїнський конкурс наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих учених «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни і повоєнного відновлення» з нагоди 75-річчя Загальної декларації прав людини.

Мета конкурсу: популяризація серед здобувачів вищої освіти і молодих учених України людиноцентричного підходу ООН до розвитку, сприяння активізації та підтримка науково-дослідної роботи за складних обставин воєнного стану, розроблення майбутньої Української доктрини.

Напрацювання поширюватимуться серед органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

До участі в конкурсі запрошуються:

  • здобувачі вищої освіти (студенти, які здобувають вищу освіту ступеня молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра; курсанти; аспіранти; ад’юнкти);
  • молоді вчені (вчені віком до 35 років включно, у т. ч. кандидати наук, доктори філософії);
  • вчені віком до 40 років, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі.

Оцінювання наукових робіт здійснюється конкурсною комісією зі складу науковців, представників органів державної влади, експертів-практиків, у т. ч. міжнародних.

Результати конкурсу буде оголошено в грудні 2023 року. Переможців запросять для презентації своїх робіт й отримання відзнак на Підсумкову конференцію до Міжнародного дня прав людини, яка відбудеться у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Їхні наукові роботи буде опубліковано в Збірнику.

Детальніше – за посиланням.

Серед партнерів з проведення конкурсу: Проєкт Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», Ужгородський національний університет, Ресурсний центр з питань бізнесу та прав людини (Велика Британія), Європейська Бізнес Асоціація (EBA), Глобальна асоціація дослідників з питань бізнесу і прав людини (BR2R), Глобальний договір ООН, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення та ін.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація