Ігор Корчмарюк — майстер спорту з армреслінгу

image
7 Листопада 2019, 10:46
Поділитися:

Ігор Корчмарюк результативний спортсмен. Йому 42 роки, спортом займається понад 10 років. Також він талановитий художник, пише чудові акварелі та мініатюри, працює в художній майстерні «Пепса».

5 листопада тренер із армреслінгу Бориспільського міського центру спорту Микола Хіценко та його підопічний Ігор Корчмарюк повернулися з пара-змагань.

Це була перша поїздка Ігоря на Чемпіонат Світу, де він виступав у нозології «вади слуху». Тренер спортсмена каже, що раніше спортсмен виступав у категоріях «вади зору» та «ДЦП», і так кваліфікувався та пройшов відбір на Чемпіонат Європи, але через відсутність коштів на оплату участі (майже 25000 грн) змушений був відмовитися від поїздки та перекваліфікувався для участі у Чемпіонаті світу за іншою нозологією (категорією). Допомогу для участі у змаганнях виділила міська влада на прохання матері спортсмена.

«Цей раз ми приїхали без медалей, але Ігор став п’ятим, і це високий результат, бо в пара-армреслінгу перша четвірка – це майстри спорту міжнародного класу. Таким чином він, ставши п’ятим в нозології «вади слуху» та ваговій категорії до 60 кг, закрив норматив майстра спорту», — коментує успіх спортсмена його наставник.

Як розповідає Микола Хіценко, ДЦП — важкий діагноз для армреслінгу, адже старт у цьому виді спорту миттєвий та потребує швидкої реакції. Але його підопічний відповідально та наполегливо ставиться до тренувань, займається під керівництвом наставника тричі на тиждень і тому показує гідні результати. Попри те, що його зір та слух погіршуються з віком, спортивні показники залишаються непорушними.


Микола Хіценко на другому місці.

Наставник спортсмена Микола Хіценко — неодноразовий чемпіон Європи та світу, багаторазовий чемпіон України, срібний призер Чемпіонату світу.

Другий рік він працює в Бориспільському міському центрі спорту провідним фахівцем, до цього, з 1992 року, тренував спортсменів на громадських засадах. На сьогодні його група першого року навчання в ДЮСШ налічує 16, другого року — 10 осіб. Микола Хіценко тренує також людей з особливими потребами. Розповідає, що з такими людьми працює з 2007 року, обійшов усіх, був у кожного дома, кожного запрошував займатися спортом, бо впевнений, що заняття – це порятунок та кращий засіб від депресії. Каже, не скрізь знайшов розуміння, часто противниками занять виступають батьки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама