Ідея: створити обласну раду церков і зміцнювати духовність

image
25 Липня 2019, 19:31
Поділитися:

«Духовність — шлях до майбутнього». Під таким гаслом 24 липня в Борисполі пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція у рамках тижня духовності і культури до Дня хрещення Київської Русі-України.

Участь у заході взяли представники більшості парафій, які діють в Україні. У сесійній залі міськвиконкому Бориспільської міськради були присутні і православні, і католики, і пастор церкви адвентистів сьомого дня, а також чиновники, науковці та представники громадських організацій. Відкрив конференцію Голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян.

«Найбільша місія представників релігійних конфесій — зміцнювати духовні цінності, які допоможуть людям зберегти родини, свою країну, і йти чесно по життю», — зауважив очільник КОДА.

Також він наголосив, що підтримує ідею духовенства щодо створення обласної ради церков.

Священнослужителі погоджуються, що церкви повинні єднати людей і добре, коли є порозуміння в цьому питанні із владою.

«Я завжди кажу — через культуру і духовність пролягає шлях до розвитку економіки», — зазначив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.

У переддень річниці хрещення Київської Русі-України питання духовності набуває більшого значення. «За християнства Київська Русь досягла розквіту, адже духовність об’єднує у своїй благодаті», — зазначив у вітальному листі до учасників конференції Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній.

Загалом, наголошувалося, що релігія переплетена з історією українського народу. Адже за кордоном, перші згадки про Київську Русь, як про потужну державу, припадають на часи після хрещення — коли всі племена слов’ян були об’єднані однією релігією, стали єдиним народом. «Духовність об’єднала наших пращурів надійніше за мечі та князівську владу. Так має бути і надалі», — був головний меседж зібрання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама