Ідея: Київська ОДА може переїхати в Бориспіль

image
17 Липня 2019, 11:31
Поділитися:

Пропозицію змінити локацію для Київської обласної державної адміністрації висловив Президент України Володимир Зеленський на робочій нараді в Борисполі. Мовляв, обласна адміністрація має бути на території області. На таку ідею новопризначений очільник КОДА Михайло Бно-Айріян відреагував схвально.

Наразі із надійних неофіційних джерел стало відомо, що актуальність цього питання досі має місце бути, навіть розглядається варіант переїзду КОДА до якось міста-супутника, зокрема Борисполя. Офіційного підтвердження цієї інформації в Київській ОДА отримати не вдалося.

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук категорично відмовився коментувати факт можливого переїзду КОДА у Бориспіль, однак і не спростував його. Обмежився багатозначною фразою: «Бориспіль – місто гостинне, ми усім завжди раді та готові до компромісів і співпраці».

Нагадаємо, нині КОДА розміщується у Києві на площі Лесі Українки,1. Штат обласної адміністрації становить понад 600 співробітників, які займають кілька поверхів 11-поверхової адмінспоруди. Поблизу – чудова транспортна розв’язка: метро «Печерська», зупинки громадського транспорту та місця для автопарковки.

Якщо уявити, що Бориспіль насправді розглядається КОДА для переїзду, то це навряд чи можливо реалізувати. Головною перепоною буде транспортне питання – ключова траса міста вкрай перевантажена транзитним транспортом, світлофорами і потерпає від заторів. А додатковий крупний адмінцентр на території міста лише посилить і без того складну транспортну ситуацію та спричинить незручності для усіх. Тож спочатку адміністрації області потрібно посприяти у будівництві довгоочікуваної об’їзної дороги, (чи двох, як планувалося, із обох боків Борисполя), а тоді – ласкаво просимо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама