І коту буває Масляна: рецепт айріш-млинців від рибного інспектора Києва

image
13 Лютого 2019, 16:39
Поділитися:

Кожна досвідчена господиня вміє готувати млинці. На молоці, на воді… а на віскі?

«Вечірній Київ» дізналався цікавий та незвичний рецепт айріш-млинців від начальника Київського рибоохоронного патруля Володимира Мухіна.

Приготування проходило під пильним керівництвом агента під псевдонімом Кетмен. Вусате поповнення у лавах рибоохоронного патруля прибуло ще у минулому році. Але харизматична британка Ася досі залишається улюбленицею тисяч прихильників.

Наразі існує безліч рецептів приготування млинців, але «Вечірній Київ» розповість про улюблений рецепт Володимира.


   

   1. Замішуємо тісто. Для цього беремо 5 яєць, розбиваємо їх у тарілку, додаємо 1 літр молока та цукор. Далі треба додати борошно та розтоплене вершкове масло.

   2. Додаємо у тісто трохи алкоголю. Це може бути будь-який міцний алкоголь. Володимир додає, що запах і присмак спирту випаровуються під дією високих температур, а тому млинці можна давати навіть маленьким дітям.

– Ваші млинці матимуть неперевершений смак, якщо у тісто (і всередину, але в межах допустимої норми) додати алкоголь. В моєму випадку – віскі. Це може бути будь-який міцний алкоголь на Ваш смак, зокрема коньяк чи бренді. Алкоголь розпушує тісто, надає йому легкості, тонкий, неповторний аромат. Завдяки йому тісто стає дуже ніжним, повітряним і практично ніколи не пригорає, – розповідає Володимир Мухін.

   3. Добре перемішавши всі інгредієнти, виливаємо суміш на розігріту спеціальну сковорідку для млинців. Обсмаживши з однієї сторони до золотистого кольору, перевертаємо на іншу.

– Особисто я перевертаю їх підкидуючи догори, але це не одразу може вийти у початківця. Повинні бути тренування і психологічно треба бути готовим, що млинці будуть або на стелі, або на підлозі! – жартує Мухін.

Ось і все, смачні фірмові млинці за елементарним рецептом від Мухіна та кішки Асі – готові! За словами кухарів з рибоохоронного патрулю, їх можна подавати з медом, сметаною чи кленовим сиропом до чаю та кави.

– І не забувайте головне правило: смачна та страва, що зроблена з душею, любов’ю та з веселим настроєм! Будьте завжди на позитиві. Смачного! – додає пан Володимир.

Нагадаємо, зіркова британка і котячий флешмоб: звідки з’явилась Ася у Рибоохоронного патруля [фото].

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ