Гуртожиток в Михайлівці-Рубежівці реконструюють під квартири для ВПО

image
6 Вересня 2023, 17:56
Поділитися:

19 сімей внутрішньо переміщених осіб зможуть переселитися у сучасні квартири двоповерхового будинку, що у Михайлівці-Рубежівці. 

Колись це був гуртожиток, а саме приміщення перебувало у приватній власності. Після деокупації Київщини місцевий підприємець передав його на потреби громади. Наразі триває капітальна реконструкція будівлі, після якої це буде повноцінний багатоквартирний будинок.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Роботи фінансуються благодійним фондом «Житло для ВПО» спільно з Ірпінською міською радою. Наші зобов’язання – це прокладання газових та електромереж і облаштування прибудинкової території».

Зараз будівельники працюють над утепленням фасадів.

Володимир Щебетун, головний інженер підрядної організації:

«Наразі завершуються роботи з прокладання електропроводки. Одночасно налаштовуються сантехніка, каналізація і опалення».

Майстри працюють як зовні, так і всередині будівлі. Раніше тут було 50 окремих кімнат із спільними санвузлами та кухнею. Згідно з проєктом майстри переробляють приміщення на 19 повноцінних однокімнатних квартир площею до 36 кв.м. Дерев’яні підлоги будуть замінені на плитку, а під нею проляже звукоізоляція. Стелю майстри планують закрити гіпсокартоном.

Юрій Македон, інженер з технічного нагляду:

«Треба зробити гарно і швидко, щоб найближчим часом розмістити тут людей».

На проєкті все виглядає гарно: і коридори, і ванні кімнати, і кухні. Будівельники прагнуть, щоб результати роботи були найбльш наближені до проєктних ескізів.

До слова, меблювання квартир також є складовою програми благодійного фонду.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Планується у будинку і дитяча кімната. У ній можна проводити групові заняття. А на першому поверсі проєктом передбачена окрема кімната – міні-коворкінг для дорослих».

Підрядники запевняють, що вкладуться у зазначені терміни і здадуть в експлуатацію об’єкт до середини листопада, адже роботи виконані уже на 70%.

Благоустроєм прибудинкової території опікується Ірпінська міська рада.

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«Проєкт уже готовий. Зараз проходить експертизу. На сесію будемо виносити пропозицію, щоб виділили кошти на облаштування території».

Джерело: Містоінформ