Гуртожиток на Незалежності, 3-Б став комунальним, а ділянка біля ветлікарні «піде» під забудову, – підсумки позачергової сесії | Трибуна

image
17 Січня 2020, 23:42
Поділитися:

17 січня відбулася позачергова сесія, на якій депутати розглянули та підтримали низку питань. Зокрема, прийняли в комунальну власність гуртожиток на бульв. Незалежності, 3-Б, схвалили програму фінансової підтримки КП «Міський футбольний клуб «Бровари». Тривалі суперечки викликало питання затвердження проєкту землеустрою  земельної ділянки під будівництво в районі вул. Металургів. Але рішення прийнято.  

Багаторічна судова тяганина міської ради з ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк», нарешті, завершилася. Перемогою. Тож гуртожиток на бульв. Незалежності, 3-Б можна приймати в комунальну власність. Наразі, як пояснив начальник управління комунальної власності та житлових питань Володимир Маковський, немає жодної технічної документації щодо площі приміщень та кількості проживаючих й орендарів у цьому будинку. Тому рішення передбачає пункт, у якому ПАТ «Броварський завод пластмас» доручено передати будинок із відповідною технічною документацію на баланс та обслуговування КП «ЖЕК-1».

Про непросту долю цього гуртожитка та поневіряння мешканців  можна прочитати ТУТ. 

Гуртожиток на бульв. Незалежності, 3-Б

Коли передадуть стадіон і чим займається КП із футболу

Наступним питанням порядку денного депутати  схвалили Програму фінансової підтримки КП БМР «Міський футбольний клуб «Бровари». Останнім часом майже кожне комунальне підприємство вважає за потрібне створити окрему міську програму на свою підтримку. І новостворене підприємство не стало виключенням. Про саму програму та перепони в роботі підприємства «Трибуна» нещодавно писала. У депутатів виникли запитання щодо стану передачі новозбудованого стадіону. Головуючий на сесії Ігор Сапожко повідомив, що стадіон «уведено в експлуатацію», а забудовник стадіону – УБЖКГІТ–  «отримало сертифікат» на цей об’єкт.

КП «Міський футбольний клуб «Бровари» є, але не працює. Чому? 

На запитання депутатів, що вже зробило підприємство і чим планує займатися, поки фактично немає стадіону, керівник КП і за сумісництвом депутат міської ради Максим Семенов повідомив про замовлення роздягальні  та виконання дрібних господарських робіт із підготовки будівлі стадіону до прийому юних спортсменів.

Максим Семенов

У свою чергу міський голова повідомив про прохання футбольних команд дорослих щодо безкоштовного надання стадіону. За словами Ігоря Сапожка, прийнято рішення про безкоштовне проведення лише змагань обласного рівня.  І депутат, і мер зазначили, що фінансові та інші плани будувати складно, позаяк підприємство фактично ще не запрацювало, тож про конкретику говорити можна лише наприкінці весни – початку літа.

Чи стане на заваді будівництву установа з ветеринарної медицини?

Питання про відведення, зміну призначення та передачу УБЖКГІТ земельної ділянки площею 0,2842 га на вул. Металургів поруч із будівлею ветмедицини, виявилося неоднозначним. Цільове призначення ділянки змінюється з «для розміщення та експлуатації будівель і споруд промисловості» на «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на вул. Металургів». Кадастровий номер земельної ділянки 3210600000:00:032:0542.

Це питання – чергова ланка в довгій та непростій історії з добудовою 16-типоверхового будинку на вул. С. Петлюри, 21-Б.

Нагадаємо, місто провело інвестиційний конкурс, за підсумками якого забудовник мав добудувати будинок на вул. С. Петлюри, 21-Б та збудувати тепличне господарство для міста, а взамін отримував територію для комплексної забудови житлового масиву в районі вул. Металургів. Проєкт комплексної забудови розрахований на 7,4 га, з них місту належало лише 2,36 га, інші ділянки були в оренді у юридичних осіб. Конкурс відбувся на земельну ділянку площею 3,1003 га. Тобто, ділянка, долю якої на позачерговій сесії розглядали депутати, за умовами конкурсу вже фактично увійшла в план забудови. Але виникла низка запитань.

Довгобуд на С. Петлюри, 21-Б добудує фірма «Атлант»: відбувся конкурс на відбір забудовника 
Недобуд на вул. С. Петлюри, 21-Б: депутатські рішення, які дозволять завершити будівництво 

Зокрема депутатка Ірина Нікітчина зазначила, що є існуючі планувальні обмеження, адже поруч із ділянкою є установа ветеринарної медицини, яка передбачає санітарну зону.

Ірина Нікітчина

Депутатка роз’яснила, що на стор. 18 Звіту про стратегічно-екологічну оцінку до Плану Зонування території міста Бровари, громадські обговорення якого саме зараз відбуваються, зазначається про існування об’єкта «ветеринарно-лікувальний заклад» із встановленою для нього  санітарно-захисною зоною  (надалі – СЗЗ) відповідно до Державних санітарних правил у радіусі 200 метрів. Розміри СЗЗ можуть бути зменшені на підставі розрахунків та досліджень, які доводять, що на межі об’єкта та житлової забудови концентрація шкідливих речовин у повітрі не перевищуватимуть гігієнічні нормативи.

Також депутатка наголосила, що в нещодавно затверджених   змінах детального плану території, обмеженої вул. Київською, вул. Металургів, вул. Черняховського, бульв. Незалежності, на підставі яких відбуваються зміни цільового призначення земельних ділянок для будівництва багатоквартирних житлових будинків, містить лише прогнозовані СЗЗ, а існуючі не зазначено.  Та вказала, що ветеринарно-лікувальний заклад «забули» позначити на опорному плані (плані існуючого використання території).  Проте ветеринарну лікарню відображає схема планувальних обмежень, яка є складовою плану зонування території міста Бровари, який міська рада готує до затвердження  цього року.

За словами Ігоря Сапожка, на звернення міської ради щодо з’ясування профілю діяльності, ветеринарна установа вказала на роботу там лише звичайної клініки для тварин. Як з’ясувалося, за епідеміологічний стан у ветеринарії міста та Броварського району  фактично не відповідає жодна установа: державний орган є і знаходиться на вул. Металургів, 21, але там за фактом «лише лікують дрібних тварин».

Голова земельної комісії та за фахом ветеринар із великим стажем Василь Кочубей нагадав усім присутнім, що навіть звичайна ветеринарна клініка повинна  мати охоронну зону 100-150 метрів, і попри те, що вимогу часто порушують, це не привід для наступних порушень. Також  депутат поінформував, що земельна комісія рішення не підтримала: 2 – «за», 4 – «утрималися».

Ірина Нікітчина наполягла на відкладенні питання до вивчення, але депутати її не підтримали. Після запеклих суперечок 21 депутат підтримав рішення про відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення та передачу її в постійне користування.

Останнім питанням було «бюджетне»: суми, схвалені депутатами в рамках програми підтримки КП «МФК «Бровари», «вилучили» з програми відділу спорту та «передали» на програму підтримки цього підприємства.

КП «Броваритепловодоенергія» заслухають на наступній сесії

У розділі «Різне» депутат Сергій Батюк нагадав депутатам про трагічну подію біля ТЦ «Оушен Плаза», де трапився порив тепломереж, та наполіг, щоб на найближчій сесії перед депутатами звітувала директорка КП «Броваритепловодоенергія». Зокрема, щодо використання коштів, які виділялися підприємству на дослідження стану теплових мереж.

У розрізі цього питання міський голова нагадав про складний фінансовий стан підприємства внаслідок невідповідності тарифів реальним витратам, що виникає через неправильний алгоритм їх розрахунку та «політичний аспект», коли НКРЕКП відкладає розгляд питання через безперевні «політичні нюанси». Унаслідок цього тариф на теплову енергію в м. Бровари – найнижчий в Київській області – 1460,0 грн за ГКал при 1680 грн у середньому по області.

Ангеліна Козлова

Фото – Олени Слободяник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари