Гуманітарна координаторка ООН засудила російський удар по складу гумдопомоги у Львові

image
19 Вересня 2023, 17:39
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 17:27

Координаторка системи Організації Об’єднаних Націй (ООН) в Україні Деніз Броун (на фото) заявила, що “найрішучіше засуджує” російський удар, унаслідок якого вранці 19 вересня 2023 року було зруйновано склад неурядової організації “Карітас-Спес” у Львові. Броун відзначає, що упродовж року удари по гуманітарних активах посилились, а це впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни.

Про цеKВ дізналася з заяви гуманітарної координаторки системи ООН в Україні Деніз Браун щодо удару, внаслідок якого було знищено склад “Карітас-Спес” у Львові 19 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації “Карітас-Спес” у Львові на заході України. Цей важливий гуманітарний склад, де було близько 300 тонн гуманітарних вантажів, вигорів вщент”, – йдеться у заяві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Деніз Броун відзначає, що упродовж року удари по гуманітарних активах посилились, а це впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни.

“Гуманітарні співробітники, установи та активи захищені згідно з нормами міжнародного гуманітарного права. Удари по них або невибіркові удари суворо заборонені. Міжнародне гуманітарне право не є вибірковим, це зобов’язання, якого потрібно дотримуватися”, – каже координаторка Об’єднаних Націй в Україні.

Як інформувала KВ, у ніч на 19 вересня 2023 року російські окупанти атакували Львівщину дронами-камікадзе типу “шахед”. Ворог поцілив у промислові склади у Львові. На жаль, загинув чоловік, який працював на складі.

Читайте: Міжнародна комісія ООН не побачила в Україні геноциду, але виявила велику кількість російських воєнних злочинів

Фото: ООН

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона