Гуманітарна допомога транспортом: скільки автівок уже отримала Броварська громада | Трибуна

image
10 Листопада 2023, 19:31
Поділитися:

У складні для нашої держави часи воєнного стану, закордонні партнери надають різноманітну допомогу, в тому числі і у вигляді транспортних засобів. Журналісти «Трибуни» поцікавились, скільки ж автомобілів і якого типу отримала Броварська громада із 24 лютого 2022 р. до 30.10.2023 р., і яка подальша доля цих транспортних засобів?

У відповідь на офіційний інформаційний запит журналістам повідомили, що загалом від початку повномасштабного вторгнення, Броварській громаді передали 18 транспортних засобів, які розподілили між комунальними підприємствами міста, сільськими ліцеями і виконкомом. Мова про автомобілі, передачу на баланс яких затверджували рішенням міської ради, а саме:

2 легкових автомобілі Volkswagen Polo  отримав виконавчий комітет Броварської міської ради  як гуманітарну допомогу від ТОВ «Рабен Україна» наприкінці березня 2023 року.
Ще 2 автівки (карети швидкої допомоги) отримали фахівці КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня». Це Volkswagen Kombi Ambulanssi та Меrcedes-Benz 906ВА35 Sprinter Daimler (D) у жовтні поточного року. Відомо, що Volkswagen подарував місту староста Гродзинського повіту республіки Польща Маріуш Згайнський, а передача автомобіля Меrcedes-Benz ще не завершена.

3 автомобілі передали на баланс «Броварського міського центру первинної медико-санітарної допомоги». Усі автомобілі – «швидкі допомоги» Mercedes-Benz Sprinter, які передали на баланс підприємства в серпні 2023 року.

Також 3 транспортні засоби отримало КП «Броваритепловодоенергія». Це екскаватор JCB 3CX Sitemaster у січні цього року (до речі, це перший ТЗ, який передали нашій громаді західні партнери); пожежний автомобіль FIAT і пожежний автомобіль Mercedes-Benz від партнерів із німецького міста Ерланген – на початку квітня.

Як повідомила журналістам «Трибуни» заступниця директора КП «Броваритепловодоенергія»  Владлена Боровська, автомобіль FIAT наразі використовують як аварійний автомобіль для ремонту внутрішньобудинкових мереж, а Mercedes – як аварійний автомобіль для електрослужби. Пані Владлена зауважила, що в червні цього року їх комунальне підприємство отримало ще один сучасний аварійно-ремонтний автомобіль Isuzu від американських партнерів. Передача відбулася напряму за програмою міжнародної технічної допомоги USAID – проєкту енергетичної безпеки і за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку.

Автомобіль від американських партнерів оснащений всім, що потрібно для ремонту та обслуговування теплотрасНайбільшу кількість ТЗ протягом року – 6 – передали на баланс КП «Бровари-Благоустрій». А саме:
пожежний автомобіль із поворотною драбиною Mercedes-Benz громади від муніципалітету міста Зіндельфінген Федеративної Республіки Німеччина;
пожежний автомобіль Daimler-Benz, кран-маніпулятор Mercedes-Ben із самоскидною платформою та міні-навантажувач Bobcat від німецьких партнерів із міста-побратима Ерланген;
бортовий автомобіль Mercedes-Benz модель Sprinter 316 CDI 4×4;
автобус Mercedes-Benz від благодійної організації «БФ «Незалежна Волонтерська Організація» . Варто зауважити, що автобус і досі не на балансі КП, позаяк відповідно до декларації про перетин митного кордону, отримувачем ТЗ є благодійний фонд, тому зареєструвати за КП «Бровари-Благоустрій» на час дії воєнного стану неможливо.
Пожежний автомобільПожежний автомобіль передали броварським вогнеборцям

Як повідомив журналістам «Трибуни» директор КП «Бровари-Благоустрій» Андрій Сторчовий, пожежну автівку з поворотною драбиною Mercedes-Benz передали рятувальникам міста Бровари, позаяк це авто не підходить для виконання робіт працівниками «благоустрою». Інша ж пожежна машина – Daimler – Benz – наразі перебуває в підпорядкуванні добровільної пожежної дружини у с. Требухів. Проте за необхідності її разом із екіпажем можуть долучити до виконання задач і броварські рятувальники.

Окрім зазначених вище ТЗ, два шкільних автобуси передали Княжицькому та Требухівському ліцеям. Це автобус Mercedes-Benz у Требухові та автобус MAN у Княжичах. Проте, як стало відомо з відповіді на інформаційний запит, передача ТЗ Княжицькому ліцею ще наразі не завершена.

Як бачимо, усі транспортні засоби нині виконують завдання задля покращення добробуту мешканців громади. Дякуємо благодійникам.

Читайте також:

Виплата субсидій: чи призначать її автоматично тим, хто орендує житло

Ще п’ять студентів із Броварської громади щомісячно отримуватимуть матеріальну допомогу

Проєкт «Хата поруч»: як переселенцям отримати безкоштовне житло та роботу на Київщині

Як зареєструвати розмитнене авто

Джерело: Трибуна – Бровари