Губернатор Київщини разом з народним депутатом завітали з робочим візитом на Броварщину

image
12 Грудня 2019, 17:31
Поділитися:

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: НАШЕ ЗАВДАННЯ — СТВОРИТИ СПРИЯТЛИВІ УМОВИ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ НА МІСЦЯХ.

Про це голова Київської ОДА Олексій Чернишов заявив під час спілкування з громадянами в с. Калинівка Броварського району Київської області.

У середу, 11 грудня, очільник Київщини разом із керівниками органів місцевого самоврядування та народним депутатом України Миколою Галушкою (обраний по 97 округу від партії «Слуга народу») провели офіційну зустріч із представниками громад і мешканцями області.

Під час неформального спілкування всі охочі могли поставити голові КОДА запитання. Так, присутні порушили теми підтримки ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильський АЕС,  забезпечення учасників АТО/ООС земельними ділянками, будівництва стадіонів та ремонту автомобільних доріг.

Окрему увагу приділили питанню утворення ОТГ і, зокрема, їх відповідності Методиці формування спроможних територіальних громад.

«Створення ОТГ — дуже відповідальний крок, оскільки слід аналізувати їхню економічну перспективу. У Київській області є приклади, коли утворені громади за деякий час перестали бути економічно спроможними, оскільки індустрія, на якій вони планували майбутнє, перебуває наразі в незадовільному стані», — зазначив Олексій Чернишов.

Голова КОДА підкреслив, що економічний розвиток регіону починається з громад, тому саме в їхніх інтересах приваблювати інвесторів, залучати капітал та створювати робочі місця.

«Ви можете розраховувати на підтримку держави, на підтримку облдержадміністрації. Однак наші ресурси обмежені. Наше завдання — створити сприятливі умови для економічного зростання на місцях», — наголосив Олексій Чернишов.

На переконання очільника області, найголовніше – це люди. Адже без кваліфікованих кадрів, які працюватимуть на підприємствах та створюватимуть додану вартість, неможливо уявити економічне зростання будь-якої держави.

КОДА

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed