Губернатор Київщини Кравченко розпочав оновлення КОВА зі звільнення замів Кулеби

image
16 Червня 2023, 17:51
Поділитися:

16 червня 2023 г. 17:44

Новий керівник Київщини Руслан Кравченко взявся за переформотування керівного складу адміністрації. Так, Кравченко звільнив заступника Віталія Власюка, який зайшов у КОДА ще за часів губернаторства нинішнього заступника голови ОП Олексія Кулеби. Офіційна причина – заява самого Власюка, за неофіційною інформацією, сам ексзам вже перебуває за межами України.

Про це KВ дізналася із розпорядження голови Київської ОДА Руслана Кравченка “Про звільнення Власюка В.В.” від 22 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Звільнити Власюка Віталія Вікторовича з посади заступника голови Київської обласної державної адміністрації 23 травня 2023 року відповідно до статті 10 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, – йдеться у документі.

Крім того, в документі зауважено, що підставою для його звільнення послугував лист Офісу Президента України від 2 травня та заява самого Власюка ще від 11 квітня цього року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Між тим, за словами джерела KВ, сам “Власюк вже перетнув межу України”. Наразі на сайті КОДА відсутнє розпорядження про призначення нового заступника, тож хто посяде звільнене крісло – ще невідомо. Власюк відповідав у КОДА за напрям охорони здоров’я і спорту.

Наразі керівний склад адміністрації КОВА виглядає так:

Як раніше повідомляла KВ, у КОДА Власюк зайшов ще за часів головування губернатора, а нині заступника голови ОП, Олексія Кулеби, а саме наприкінці травня 2022 року.

Загалом, як запевняли на той час джерела KВ у КОДА, Кулеба і Власюк знайомі давно.

“Ще, коли Олексій працював у КМДА й опікувався благоустроєм столиці, він брав участь у публічних заходах, які влаштовували брати Власюки. У них давно рівні робочі стосунки”, – говорило джерело KВ у КОДА.

Перша публічна згадка про братів Власюків і Олексія Кулебу датована серпнем 2020 року. Тоді фірма Власюків “єПраво” організувала експертне обговорення з представниками КМДА, юристами та активістами юридичних проблем столиці. Захід називався “Urban law: юридичні проблеми життя міста і містян”. Владислав Власюк був модератором обговорення, а Віталій Власюк і Олексій Кулеба – учасниками.

Також Віталій Власюк був куратором благодійного фонду “Київщина: захистимо і відбудуємо”, який нині надає допомогу українським військовим і був заснований Олексієм Кулебою. Із 2022 року є співзасновником ДФТГ – батальйону “Соколи Київщини” також разом із Кулебою.

Загалом про Власюка відомо, що він 34-річний юрист родом із Вінниці. Кандидат юридичних наук та володіє чотирма іноземними мовами. З 2013 по 2015 роки, працював у відділі координації рішень Європейського суду з прав людини секретаріату урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ Міністерства юстиції. У 2015 році був помічником-консультантом народного депутата Ігоря Діденко (“Об’єднання “Самопоміч”).

Також у 2017-2022 роки Власюк обіймав посаду замголови комітету з міжнародних зв’язків НААУ та головою комітету з міжнародного права НААУ. З 2017 року Віталій є головою Асоціації з відстеження та повернення активів і протягом двох років обіймав посаду заступника голови Громадської ради при Агентстві з питань повернення та управління активами.

Загалом Власюк має досвід роботи в Міністерстві юстиції України та Верховній Раді України, викладаючи міжнародне право в Інституті міжнародних відносин та Національній академії прокуратури України.

Відомо, що він працює з 2019 року очолював Комітет з міжнародного права та був заступником голови Комітету з міжнародних справ Української національної асоціації адвокатів, є членом Міжнародної фіскальної асоціації.

Має він і значний досвід роботи радника. Так, у 2020 році він був радником в.о. Міністра енергетики та навколишнього середовища Ольги Буславець та Міністра КМУ Олега Немчінова. З 2021 по 2022 роки – радник Віце-прем‘єр-міністра України – Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

У листопаді 2021 року Власюк також висував свою кандидатуру на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Претендував він і на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А у 2017 році Власюк одержав статус адвоката та став керуючим партнером юридичної компанії “єПраво”, де також працює його дружина. Крім цього він має адвокатське об’єднання “Твін Лоєрс” (Twin Lawyers). Останнім у партнерстві керує разом зі своїм братом-близнюком Владиславом Власюком.

Брат Власюка, Владислав, з 2012 року спеціалізується на кримінальних справах, а також є кандидатом юридичних наук, секретарем Української робочої групи з санкцій проти росії, більш відомої в ЗМІ як міжнародна група Єрмака-Макфола. Цю групу очолює керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), екс-радник Президента США з питань національної безпеки Посол Майкл Макфол. На сторінці брата Власюка в Facebook також зауважено, що нині він працює саме в Офісі Президента.

Читайте: Спалена мрія: скандал навколо відновлення Гостомеля змусив місцеву владу заявити про корупцію у керівництві Київщини

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона