ГУ ЖКГ: «Благоустрій ділянки для почесних поховань виконується з урахуванням побажань рідних загиблих бійців»

image
21 Липня 2023, 10:31
Поділитися:

Державна закупівля «закладок під флагшток», яку проводило КП «Керуюча компанія «Мій дім — Бориспіль» викликала здивування бориспільців. У багатьох із них закупівля викликала асоціацію із будівництвом головного флагштоку міста, що зводитиметься на території Книшового меморіально-паркового комплексу. За роз’ясненнями щодо призначення комплектуючих «Вісті» звернулися до директора підприємства Івана Якіна. 

«Ми проводимо роботи з благоустрою ділянки для почесних поховань на Рогозівському цвинтарі, — повідомив керівник. — Біля кожної могили буде встановлюватися трьохметровий прапор, і основа для прапора має бути надійною. Для цього і використовуються закладні конструкції. Вони заливаються в бетон, а над поверхнею залишаються тільки три потужні штирі із різьбою, куди кріпитимуться флагштоки для прапорів. Вже встановлено 50% закладних конструкцій. Самі флагштоки і прапори «Мій дім — Бориспіль» не закуповує. 

Чому благоустроєм на Рогозівському цвинтарі і закупівлею тих самих «закладок» займається не ВУКГ, яке опікується цвинтарями Борисполя, пояснив начальник головного управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бориспільської міської ради Микола Корніяка. «Підприємство «Мій дім — Бориспіль» виграло тендер на благоустрій. Депутати виділили з міського бюджету кошти на виконання цих робіт. Відповідно, КП «Мій дім — Бориспіль» оголошувало власні тендери на закупівлю не лише закладних конструкцій, але й бетону, піску, арматури, інших комплектуючих, необхідних для виконання робіт. Усі договори оприлюднені на Прозорро. Питаннями замовлення пам’ятників та козацьких хрестів займається управління ЖКГ».

Також Микола Корніяка повідомив, що робота з благоустрою ділянки для почесних поховань непроста. Виконується вона якісно, з урахуванням побажань рідних загиблих бійців. Урахувати всі побажання дуже непросто, але головне завдання — виявити гідну пошану усім нашим загиблим хлопцям. Якщо говорити про терміни завершення робіт, то прив’язки до якихось визначних дат не існує. Важливо, щоб усе було зроблено якісно, з урахуванням усіх технологічних моментів. На сьогодні роботи виконуються за планом. Корективи у терміни може вносити лише погода.

ГУ ЖКГ: «Благоустрій ділянки для почесних поховань виконується з урахуванням побажань рідних загиблих бійців»

ГУ ЖКГ: «Благоустрій ділянки для почесних поховань виконується з урахуванням побажань рідних загиблих бійців»

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама