Грип та ГРВІ відступають? Показники захворюваності за тиждень

image
25 Лютого 2019, 23:13
Поділитися:

Попри відновлення навчання після карантину, в Броварах триває зменшення числа випадків захворювань на грип і ГРВІ як серед дорослих, так і з-поміж дітей. Тим часом медики і далі реєструють у місті інфекції з крапельним механізмом зараження: кору, вітрянки та скарлатини. Не полишив щотижневих звітів і мононуклеоз. Про це йдеться у звітах броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначено в останньому документі від установи, із 15 по 21 лютого в Броварах на грип і ГРВІ захворіли 530 осіб, з яких 62,3 % – це діти. Такі показники на 52 % нижчі від епідемічного порогу для Київської області. У порівнянні з попереднім тижнем, за останній звітний період захворіло на 12,3 % менше людей: дітей на 9,6 % і дорослих на 16,4 %.

Слід зазначити, що захворюваність на грип і ГРВІ зменшується уже щонайменше протягом трьох останніх тижнів. Однак темпи спадання дещо сповільнились. Тепер хворих стало менше на 74 людини, а попереднього тижня було аж на 253.

А от серед інфекційних хвороб, які поширюються повітряно-крапельним шляхом, помітної позитивної динаміки нема. Лише за останні сім днів у місті зареєстрували 20 випадків вітрянки. Відносно високі показники й у кору – 8 хворих за тиждень. Серед них троє – це діти. Вони відвідують 6-ту школу, НВК і садок «Катюша».

За інформацією лікарів, усі восьмеро перебувають на стаціонарному лікуванні. Ніхто із пацієнтів не був щеплений проти кору.

Знову медики виявили випадки захворювання скарлатиною. Це – двоє дітей, вихованці садочка «Теремки». Лікуються амбулаторно. Вже не вперше у звітах фігурує і мононуклеоз. Занедужали ним дитина із НВК та 18-річний студент. Обоє  – на стаціонарному лікуванні.

Протягом тижня в місті трапилось немало – 19 – кишкових розладів (гастроентероколітів), із яких лише троє в дорослих. 13 пацієнтів поклали до стаціонару. Серед недужих четверо дітей відвідують навчальні заклади міста – садочки «Теремки», «Катюша, «Ялинка» та 3-тю школу. Зараження неповнолітніх лікарі не пов’язують із харчуванням у навчальних закладах.

За 7 останніх звітних днів із укусами від тварин звернулось четверо потерпілих. Лише в одному випадку поранення було здійснено невідомою собакою, тож пацієнту призначили профілактичне лікування проти сказу. Решта потерпілих чекатиме результатів 10-денного спостереження за нападниками.

Джерело: Трибуна Бровари