Гроші за згорілу техніку поки що недоступні

image
17 Червня 2023, 14:45
Поділитися:

Інформація щодо стану виплати компенсацій, що була пошкоджена в результаті обриву «нуля» і заземлення на трансформаторі 727 була заслухана на засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства, приватизації, благоустрою та екології. Звітував заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун. Він надав уточнену інформацію щодо заяв, поданих на відшкодування та озвучив перелік пошкодженої техніки.

Було направлено до міської ради 21 звернення громадян, які проживають на вулиці Нова, ІІ буд. №2 і №4, — повідомив чиновник. — Із техніки загалом постраждало 12 телевізорів, 6 пральних машин, 8 мікрохвильових печей, 6 холодильників, 2 кондиціонери, духова шафа, посудомийна машина, 6 роутерів, три системних блоки комп’ютерів, 9 зарядних пристроїв, блоків живлення, принтер, бойлер, три плати керування, 2 цифрові ТВ-приймачі, світлодіодний світильник, сенсорний вимикач, радіоприймач, електронний годинник, тепловий лічильник, модем теплового лічильника. Створена комісія. Всім, хто звернувся, були направлені листи з переліком документів. На сьогодні із 21 заявника увесь перелік документів подала тільки одна особа — мешканець будинку №2 на вул. Нова ІІ. Сума відшкодування відповідно до поданої заяви складає 47 тис. 700 грн. У нього згоріли два телевізори, кондиціонер і пральна машина. Тепер на місце виїжджатиме комісія, перевірятиме.

Інші заявники ще збирають документи».

Член комісії Микола Корнійчук, який є депутатом округу на Новій ІІ, наголосив, що зібрати всі документи нереально, бо потрібен висновок сервісного центру. Квитанція, видано майстрами, які ремонтували техніку, не підходить. Під час обговорення питання більше цікавилися причиною того, що сталося — чому на абонентській підстанції, яка є комунальною власністю міста, не було проведено регламентні роботи з обслуговування, хто винен, що вони не були вчасно профінансовані, і що робиться, щоб такі аварії більше не траплялися. А от проблеми людей залишилися «поза кадром». Аргумент озвучувався однозначний: кошти бюджетні, є затверджена депутатами Програма, яка враховує всі законодавчі нюанси. Про необхідність пошуку альтернативних варіантів допомогти людям почути не вдалося.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама