Громади Бучанського району продовжують розчищати сніг

image
10 Лютого 2021, 16:25
Поділитися:

Дата публикации: 10 февраля 2021.

Звіти про роботу по нейтралізації наслідків негоди вже виклали Ірпінська, Бучанська, Макарівська та інші громади.

Останніми днями в Україні та, зокрема, у Київській області вирував снігопад. Негода, хоча й прогнозована, стала справжнім викликом для комунальних служб міст, селищ та сел. Залучено сотні одиниць спецтехніки, ,skmit g`пёятисот людей взяли участь у ручному прибиранні.

Громади Бучанського району звітували про розчищення снігу і закликали жителів буди відповідальними та посильно долучатися до розчищення снігу у власних дворах та перед ними.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин подякував комунальникам, які зараз цілодобово працюють на вулицях міста. В Ірпінській громаді розчищають сніг майже півтори сотні працівників комунальних підприємств і 25 одиниць автомобільної й ручної спецтехніки.

 

У Бучанській громаді наголосили, що снігопад тривав понад 30 годин, наразі опади припинилися, проте «обіцяють» повернутися вже завтра. Всі комунальні служби працюють у цілодобовому режимі.

Макарівська громада функціонує і буде функціонувати в нормальному режимі, про це повідомляє Макарівська селищна рада та інформує, що робота комунальників триває навіть у вечірній час. Загалом, в населених пунктах громади задіяно 25 одиниць техніки.  Прикладаються максимальні зусилля для якнайшвидшої нейтралізації наслідків негоди.

У Коцюбинській громаді прибиранням займається УЖКГ “Біличі”, працівники займаються розчищенням проїжджих частин та тротуарів ізакликають громадян бути обережними.

Про розчищення снігу у Вишневій громаді звітую мер Вишневого – Ілля Діков. Він відмітив, що комунальники зараз, нажаль, отримують не тільки слова подяки, але це несправедливо адже вони працюють майже без зупинки.

У коментарях під звітами громад дійсно подекуди можна зустріти обурення тим, що й досі непочищена певна вулиця, провулок, двір чи частина тротуару. Проте, переважна кількість членів громад розуміють, що жодний комунальний автопарк у жодній громаді не розрахований на такі навантаження. За два дні випала десятиденна норма опадів.

Не залишаються осторонь і самі члени громад, люди відповідають на заклики місцевої влади і об’єднують свої зусилля у боротьбі зі снігом. Громада – це спільний дім, де у важкі моменти допомагають одне одному.

Наразі, природа надала перерву, але вже найближчими днями варто очікувати зниження температури та рясні опади.

Раніше Містоінформ писав, що надмірні опади призвели до величезного затору на Житомирській трасі.

Джерело: МИСТОИНФОРМ