Громадські роботи у Борисполі: засуджених допомагає «перевиховувати» ВУКГ

image
27 Березня 2022, 10:59
Поділитися:

Офіційний Бориспіль визначив перелік суспільно-корисних та громадських робіт у 2022 році. Так, рішенням виконавчого комітету Бориспільської міської ради ухвалено рішення «Про визначення видів суспільно-корисних та безоплатних громадських робіт та переліку об’єктів, на яких порушники відбуватимуть ці роботи у 2022 році».

Зокрема, до переліку включено прибирання територій спортивних, господарських та дитячих майданчиків на прибудинкових територіях, парків, прибирання листя та сміття з газонів, очищення від сміття горищ, підвалів, технічних поверхів, прибирання прилеглих до доріг зелених зон, побілку дерев, прибирання доріг та тротуарів, очищення міста від незаконної реклами, розчищення від снігу автобусних зупинок та заїзних карманів.
Перелік об’єктів для виконання громадських та суспільно-корисних робіт цього року розширено за рахунок комунальних підприємств сіл Бориспільської ОТГ. Так, крім КП «ВУКГ», КНП «ББЛІЛ» (лікарня), КП «ЖРЕУ» та УМКП-1, відповідні роботи виконуватимуться у комунальних господарствах Любарців, Іванкова, Кучакова та на території інших населених пунктів старостинських округів Бориспільської ТГ.
Відповідальні особи підприємств зобов’язані вести облік виходу на роботу порушників та засуджених осіб, повідомляти відділ пробації про випадки ухилення від виконання робіт на невихід на роботу, вести облік відпрацьованого часу.
Підсумки минулого року прокоментувала «Вістям» начальник Бориспільського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в м. Києві та Київській обл. (раніше кримінально-виконавча інспекція — ред.) Лідія Дрижакова.
За її словами, громадські роботи як покарання за кримінальні злочини за рішенням суду на території Бориспільського району в 2021 році виконувало 47 осіб. Ще 9 осіб були задіяні у громадських роботах за адміністративні правопорушення.
Щодо «аліментників», то на суспільно-корисних роботах відпрацьовували свій борг лише 9 осіб. Наразі на відпрацювання боргу з аліментів чекає одна людина.

Громадські  роботи у Борисполі: засуджених допомагає «перевиховувати» ВУКГ

Коментуючи проходження громадських робіт у минулому році, Лідія Дрижакова відмітила позитивний момент — попри збільшення кількості засуджених більшість із них під час відбування покарання на КП «ВУКГ» м. Бориспіль зарекомендували себе як відповідальні працівники і після закінчення строку громадських робіт залишилися працювати на підприємстві вже на платній основі та були зараховані у штат. Так само залишилися задоволеними роботою на ВУКГ й покарані. За її словами, раніше засуджені не залишалися працювати на підприємствах.
«Це великий плюс і для нас як для підрозділу, що не лише здійснює контроль за виконанням покарання у виді громадських робіт, а й займається індивідуально-виховною роботою серед засуджених, і для самих засуджених — адже вони розуміють, що в подальшому не залишаться «поза бортом», а зможуть офіційно працевлаштуватися та жити чесним життям», — зазначила Лідія Дрижакова.

Зрозумілою мовою

Громадські роботи — безоплатні роботи тривалістю до 4 годин на день, які людина відпрацьовує на благо міста чи села. Громадські роботи можуть призначатися у випадку кримінального чи адміністративного правопорушення.
Суспільно-корисні роботи — оплачувані роботи, що виконуються переважно боржниками з аліментів. Боржник (батько або мати дитини) працює повний робочий день (8 годин на добу), йому нараховується заробітна плата, яка відразу перераховується на користь дитини (матері або батьку дитини). Відповідно до законодавства, максимальний термін суспільно-корисних робіт складає 360 годин. Якщо зароблені за цей період кошти не перекривають суму боргу, боржник може бути повторно притягнутий до суспільно-корисних робіт через 2 місяці.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама