Громадська рада: Бориспіль закликав села району до єднання

image
3 Жовтня 2019, 13:21
Поділитися:

Головне питання. 2 жовтня на засіданні громадської ради при виконавчому комітеті Бориспільської міської ради до порядку денного було внесено одне питання.

«Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад Бориспільської міської ради, Великоолександрівської сільської ради, Вишеньківської сільської ради, Вороньківської сільської ради, Гірської сільської ради, Глибоцької сільської ради, Гнідинської сільської ради, Дударківської сільської ради, Головурівської сільської ради, Іванківської сільської ради, Кучаківської сільської ради, Любарецької сільської ради, Мартусівської сільської ради, Процівської сільської ради, Ревненської сільської ради, Рогозівської сільської ради, Сеньківської сільської ради, Щасливської сільської ради в Бориспільську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Бориспіль».

Неповний перелік сіл. У перелік сільських рад не було внесено Мирненську, Сошниківську та Старівську сільські ради. Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук пояснив це тим, що ці громади не бажають об’єднуватись із містом, бо відповідно до Постанови Кабміну ще в 2016 році вони об’єднані в Мирненську ОТГ. «У цю громаду входить і Любарецька сільська рада, але вони направили до нас звернення із бажанням бути в складі міської ОТГ», — зазначив Федорчук.
Присутні представники громади села Старе розділили свої думки щодо приєднання до міської ОТГ — сільські депутати говорили про віддаленість від Борисполя та необхідність створення окремої громади, але активісти заявили про тисячу підписів від мешканців Старого на користь Борисполя. У підсумку конкретики не було.

Переваги єдиної ОТГ

На часі — земля, сміття, очисні та політика

«Бориспіль розвивається, але він обмежений земельними ресурсами. Часто приходили інвестори у пошуку ділянки для бізнесу, але можливості виділити таку в місті майже не лишилося. Натомість вкладати гроші в бізнес на селі жадного разу бажання ніхто не виявив. Бориспіль за єдину потужну громаду», — зазначив Бориспільський міський голова Федорчук.

Міський голова аргументував пропозицію об’єднати район і місто в єдину ОТГ вирішенням спільних проблем:

Проблемний полігон твердих побутових відходів та потреба в будівництві сміттєпереробного заводу. Мовляв, згуртована громада зможе пришвидшити початок будівництва. Однак міський голова не озвучив факт, що земельна ділянка під завод знаходиться на території району і на 80% викуплена американськими інвесторами, а вплинути на процес будівництва громада не в змозі.
«Заморожені» і недобудовані очисні споруди та існуючі поля фільтрації є прикладом того, як господарювати не треба», — вказав Федорчук. Він наголосив, що в одній ОТГ буде один господар, який зможе регулювати екологічні питання, що виникають через багатоповерхову забудову в селах району: прикладом назвав Великоолександрівську та Гірську сільські ради.
Кулуарні ігри екс-голови Бориспільської РДА. За словами Анатолія Федорчука, через закон про децентралізацію та добровільні об’єднання громад у Бориспільському районі почали з’являтися окремі громади без погодження на те їх членів. «Борисполю пропонують варіант об’єднання з сільськими радами, які не є бюджетоутворюючими для району та майбутньої ОТГ: Іванківською, Глибоцькою, Кучаківською та Сеньківською, що неправильно», — наголосив міський голова.

У підсумку. Після дискусії члени громадської ради підтримали пропозицію об’єднання із Борисполем 17 сільських рад (окрім Мирненської, Старинської та Сошниківської сільрад) майже одноголосно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама