Громаді Києва повернули територію ландшафтного заказника “Совська балка”

image
7 Листопада 2023, 18:58
Поділитися:

7 листопада 2023 г. 18:06

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва домоглася у суді повернення столичній громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка, що входить в охоронну зону об’єкту природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення “Совська балка” та парку відпочинку “Совський парк”.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення пресслужби, прокурори звернулися до Господарського суду з позовом до суб’єктів господарювання про усунення перешкод у володінні та розпорядженні цією земельною ділянкою.

У пресслужбі зазначили, що вартість землі становить понад 390 млн гривень.

“Суд повністю погодився з доводами прокурора та наданими на їх підтвердження доказами про здійснення на охоронюваних землях самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них”, – розповіли у Київській міській прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі підкреслили, що вказана земельна ділянка Київрадою у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась.

Враховуючи це, Господарський суд м. Києва повністю задовольнив позовні вимоги прокурора: скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об’єктів та зобов’язано товариство повернути земельну ділянку столичній громаді з приведенням у належний стан шляхом знесення цього майна.

Раніше KВ повідомила, що Північний апеляційний господарський суд міста Києва задовольнив позов про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою площею 19,72 га. Вона розташована на просп. Миколи Бажана та вул. Ревуцького, в районі озера Вирлиця, у Дарницькому районі. Вартість земельної ділянки становить понад 1 млрд гривень.

Читайте: Легалізація руйнації: Київрада остаточно погодила “перебудову” сторічної будівлі на Подолі

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона